Sulaikytas į Lietuvą draudžiamus ginklus vežęs latvis

Lazdijų rinktinės pasieniečiai sulaikė latvį, į Lietuvą vežusį draudžiamus nešaunamuosius ginklus – durklą su 30 cm geležte, tris peilius iššokančiomis geležtėmis. Latvis taip pat vežėsi kastetą ir nedidelį laužtuvą.
Trečiadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės pasieniečiai Kalvarijos kontrolės punkte tikrino į Lietuvą maršrutiniu autobusu vykstančių keleivių dokumentus.
Vieno iš keleivių, 27-erių metų Latvijos piliečio, dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pats vyras tikrinusiems patyrusiems pasieniečiams pasirodė įtartinas.
VSAT pareigūnai nutarė patikrinti jo asmeninius daiktus. Ėmusis tikrinti latvio bagažą paaiškėjo, kad pasieniečių įtarimai turėjo pagrindą. Vyras kartu su asmeniniais daiktais vežėsi durklą, kurio siauroka geležtė buvo 30 cm ilgio. Tokie duriamieji ginklai draudžiami civilinėje apyvartoje.
Latvis neteisėtai vežėsi ir tris peilius – Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymu civilinėje apyvartoje draudžiami duriamieji bei pjaunamieji ginklai su automatiškai iššokančia ar atsilenkiančia geležte, kuri yra ilgesnė kaip 8,5 cm.
Pasieniečiai tarp latvio daiktų taip pat aptiko kastetą, nedidelį laužtuvą, keletą aukso ir sidabro dirbinių.
Sulaikytasis uždarytas į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai latviui gresia bauda arba areštas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.