iPhone pagaminti kainuoja dvigubai pigau nei jis parduodamas?

Tyrimų firma iSuppli (nieko nesusijusi su iPhone) paskelbė, kad 8GB iPhone pagaminti kainuoja 45% jos kainos, kuri yra rinkoje. Metų pradžioje ši firmą teigė, kad pagal jų skaičiavimus kas yra iPhone viduje telefonas turėtų kainuoti apie 266 JAV dolerius, tačiau dabar teigiama, kad jo kaina apie 265 JAV dolerius. Beje, iSuppli pasakė, kad pridėjus visus ne techninius įrenginius, operacine sistema ir kitą įrangą, iPhone kainuoja tik 16 JAV dolerių brangiau – apie 281 JAV dolerį.

Nereikia būti matematiku ir suprasti, kad 55% procentų antkainis nėra mažas ypač pastebint, kad 8GB iPhone rinkoje kainuoja 599 JAV dolerius.

Tenka paminėti, kad ankščiau iSuppli teigė, kad iPhone savikaina bus 50%, tačiau dabar teigiama, kad tai 55%. Iš tiesų tie 5% procentai daug ką pasako. Tai reiškia ~6 JAV dolerių didesnį antkainį. Dabar iPhone parduoda 525,000 vienetų ir Apple uždirbo apie 150 milijonų JAV dolerių. Apple nuo vieno telefono, kurio kana 599 JAV doleriai, užsidirba apie 334 JAV dolerių.

Eric Pratt, iSuppli direktorius, teigė, kad jie patikslins savikainą, bet ši tikrai kažin ar mažai keisis nuo esamo ir viršys 50 procentų ribą. Tenka pastebėti, kad bene brangiausias daiktas iPhone – kietasis diskas.

Beje, iSuppli atsižvelgė tik į telefono kainą. Visi kiti dalykai (reklama, gabenimas ir k.t) nebuvo įskaičiuoti. Visgi 50+ procentų savikaina ties produktu leidžia „Apple” bet kada drastiškai mažinti kainą.

Kad ir kokias pastangas deda iSuppli ją galima tikėti tik iš dalies. Daugelis detalių gamintojai nėra tiksliai žinomi. Pavyzdžiui, nėra žinoma iš kur iPhone lėtimui jautrus ekranas. Nors ir nevisai tikslus iSuppli pateiktas iPhone antkainis, bet jis vis vien parodo, kad Apple iš iPhone nemenkai uždirba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.