Irkluotojai kovojo su varžovais ir blogu oru

Trakuose, Galvės ežere vyko tradicinė tarptautinė irklavimo regata „Gintariniai irklai”, kurioje varžytis panoro devynių šalių sportininkai.

Jų laukė ne pyragai – irkluoti neparankus oras: stiprus vėjas, škvalinis lietus, didelės bangos. Nepaisydami to, irkluotojai kėlė valtis į vandenį, spaudė irklus.

Kaip reikia laimėti komandos draugams parodė broliai Mantas ir Petras Lekniai. Jie buvo greičiausi dviviečių valčių varžybose.

Niekam aplenkti neleido ir į keturvietę be vairininko valtį susėdę klaipėdiečiai Valdas Varašinskas, Olegas Semionovas, Martynas Šimas ir Edgaras Perminas.

Keturios uostamiesčio ekipos užėmė antrąsias vietas.

Laimėję keturviečių valčių varžybas, V.Varašinskas, O.Semionovas, M.Šimas ir E.Perminas kartu su Karoliu Bertašiumi, Vygantu Viršilu, Donatu Buivydu, Einaru Šiaudvyčiu ir vairininku Voldemaru Mačiulskiu sėdo į aštuonvietę ir savo medalių kolekciją papildė sidabro žetonais.

Nuo vyrų nenorėjo atsilikti ir moterys. Laura ir Giedrė Žilinskaitės, Laura Žymančiūtė, Donata Jokubauskaitė, Julija Levkovič, Aušra Marozaitė, Jolita Buškutė, Julita Matukaitė ir vairininkė Danguolė Daračiūtė irgi užėmė antrąją vietą.

Merginos iš šios aštuonvietės, pasidalijusios po keturias praturtino savo trofėjų kolekciją sidabro ir bronzos medaliais.

L.Žymančiūtė, D.Jokubauskaitė, J.Levkovič ir A.Marozaitė keturviečių be vairininko valčių klasėje buvo antrosios, o seserys Žilinskaitės, J.Buškutė ir J.Matukaitė – trečiosios.

Sidabro medaliais taip pat pasidabino porinės dvivietės valties tramdytojos Erika Busilaitė ir Simona Sakalauskaitė.

Trečiąją vietą užėmė porinę keturvietę irklavę Tomas Plauška, Donatas Auškelis ir broliai Lekniai.

Dar kartą bronzos medalis ant D.Auškelio krūtinės sužvilgo po vienvietininkų varžybų. Klaipėdietis tarp 17 dalyvių buvo trečiasis.

Tokia pat sėkme džiaugėsi ir keturviečių be vairininkų valčių klasėje rungtyniavę Donatas Balsys, Marius Ralickas, Aidas Figoras ir Tomas Macius.

Klaipėdos irkluotojams „Gintarinių irklų” regata buvo gera proga pasitikrinti kaip yra pasiruošę netrukus vyksiančioms Lietuvos jaunimo žaidynėms, atrankos varžyboms į pasaulio jaunimo čempionatą. Anglijoje, Stračlaide vyksiančiose pirmenybėse jau turi teisę dalyvauti porinės keturvietės ekipažas: broliai Lekniai, T.Plauška ir D.Auškelis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.