Teisme paaiškėjo keistos nužudymo aplinkybės

Vakar paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje narpliotos „Aitvaro” gimnazijos kūno kultūros mokytojo Zigmo Plečkaičio žūties aplinkybės.

Vienas kaltinamųjų nuteistas už mokytojo nužudymą, kitas – už sužalojimą.

Šiemet kovo 3-iosios naktį Z.Plečkaitis su draugu važiuodami iš žvejybos užsuko į Dovilų bendrabutį, kuris garsėjo girtuokliais. Pasak liudytojų, mokytojas čia užsukdavo neretai.

Tąnakt jis garsiai šaukė vardu šešiskart teistą Irmą. Ši teisme iššaukiančiai pasisakė buvusi Z.Plečkaičio meilužė.

Tąnakt Irma su jaunaisiais kaimynais, dvidešimtmečiu Rolandu Kiudžiu ir septyniolikmečiu Aurelijumi, lošė kortomis. Šie išbėgo raminti įsismarkavusio Z.Plečkaičio, o mokytojas juos išvijo lauk.

Vyrai išėjo aiškintis santykių į kiemą. Ten R.Kiudys mokytojui papurškė į akis dujų. Aurelijus smogė vyrui į koją kirviu, o R.Kiudys smeigė peiliu ir pataikė į arteriją.

Atskubėjusi greitosios pagalbos brigada nebegalėjo padėti į koją peiliu sužalotam Z.Plečkaičiui. Dūris buvo lemtingas, netrukus vyras mirė nukraujavęs.

Teisme liudijusi medikė pasakojo, kad ant laiptų ir koridoriuje telkšojo klanai kraujo, o kai ji prapjovė kelnių klešnę, plūstelėjo dar kokie trys litrai.

Abu konflikto dalyviai teisme atsiprašinėjo nužudytojo žmonos ir dukros ir tikino labai apgailestaują dėl to, ką padarė.

Paauglys nubaustas laisvės apribojimu pusantrų metų. R.Kiudys kalės aštuonerius su puse metų.

Teismas konstatavo, kad nusikaltimo auka elgėsi netinkamai. Švelninančia aplinkybe pripažintas faktas, kad R.Kiudys iškvietė greitąją pagalbą ir bandė atlyginti žalą.Našlei priteista 100 tūkstančių litųneturtinei žalai atlyginti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.