Skrydžių bendrovės bus įpareigotos skelbti bilietų kainas su mokesčiais

Pigiais skrydžiais klientus viliojančioms oro vežėjų bendrovėms nebus leidžiama platinti bilietų, į kurių kainą neįskaičiuotos jokios įmokos, priemokos, mokesčiai ir rinkliavos. Tokiam pasiūlymui trečiadienį pritarė Europos Parlamentas, balsuodamas dėl reglamento, nustatančio bendras taisykles, teikiant oro paslaugas Bendrijoje.

„Būsimas reglamentas pakeis tris šiuo metu galiojančius reglamentus ir užbaigs liberalizuoti vidaus oro susisiekimo rinką. – sako pranešimo autorius europarlamentaras Arūnas Degutis.
– Mes pasisakome už tolesnį aviacijos liberalizavimą, bet su sąlyga, kad nebus klaidinami vartotojai. Juk šiandien oro vežėjai „šoka kainų viliotinį”, siūlydami žmonėms ypač pigius skrydžius, tačiau reali kaina su mokesčiais gali išaugti net keliolika kartų. Siekiame kainų skaidrumo, kad vartotojai nebūtų apgaudinėjami. Žmogus privalo žinoti už ką ir kiek moka”.

Pasak europarlamentaro A.Degučio, pagrindas atsirasti pigiems skrydžiams buvo padėtas dar 1993 metais, kai įsigaliojo minėti trys reglamentai – buvo nustatyta licencijų išdavimo oro vežėjų bendrovėms ir jų panaikinimo tvarka, laisvas naudojimosi ES oro trasomis principas ir liberalizuotos oro linijų bilietų kainos. Nuo tada Europoje prasidėjo neregėta oro susisiekimo sektoriaus plėtra: išnyko senosios monopolijos, visose rinkose suintensyvėjo vartotojams naudinga konkurencija, atsirado pigūs skrydžiai. Europos aviacijos rinka tapo bendrąja itin konkurencinga rinka.

„Per 15 metų, kai kurios nuostatos paseno, atsirado būtinybė supaprastinti kai kuriuos teisinius pagrindus, o kai kur nustatyti ir griežtesnius reikalavimus, ypač ginant vartotojo interesus. Nustatomi ir griežtesni finansiniai reikalavimai lizingui. Būtent tai šis reglamentas ir užtikrins, jį bus paprasta taikyti”, – sako EP Transporto ir turizmo komiteto narys A.Degutis.

Naujasis reglamentas įsigalios kai jį patvirtins Europos Sąjungos Taryba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.