Londone sprogimų seriją ketinę surengti sąmokslininkai nuteisti kalėti iki gyvos galvos

Keturiems vyrams, nuteistiems dėl sąmokslo 2005 metų liepą Londono viešojo transporto sistemoje susprogdinti bombas, trečiadienį buvo paskirtos kalėjimo iki gyvos galvos bausmės.

Teisėjas suteikė jiems teisę pateikti apeliaciją po minimalaus 40 metų kalėjimo termino.

Muktaras Saidas Ibrahimas, Yassinas Omaras (Jasinas Omaras), Ramzi Mohammedas (Ramzis Mohamedas) ir Hussainas Osmanas (Husainas Osmanas) pirmadienį buvo pripažinti kaltais dėl nepavykusių mėginimų 2005 metų liepos 21-ąją Londone susprogdinti keturias kuprinėse paslėptas bombas.

Ši sprogimų serija būtų nugriaudėjusi praėjus vos dviem savaitėms nuo tų pačių metų liepos 7-ąją surengtų mirtininkų išpuolių, per kuriuos trijuose Londono metropoliteno traukiniuose ir viename autobuse žuvo 56 žmonės, tarp jų ir patys sprogdintojai.

Vulvičiaus Karūnos teismo Pietryčių Londone teisėjas sakė, kad ir liepos 7-osios, ir liepos 21-osios atakas surengė teroristinės „kuopelės”, kontroliuojamos „al Qaeda” tinklo.

Bausmės buvo paskelbtos netrukus po to, kai prokurorai patvirtino, kad dar du kaltinamieji bus teisiami iš naujo – antradienį prisiekusieji nesusitarė, kokį verdiktą jiems paskelbti.

29 metų S.Ibrahimas teisme prisipažino, kad buvo kuopelės lyderis, bet tvirtino naudojęs nepavojingą įtaisą, kuriuo tik siekė išreikšti protestą prieš musulmonų kančias, ypač Irake. Kiti nuteistieji taip pat teigė, kad sprogstamieji įtaisai buvo nepavojingi.

Londono kovos su terorizmu padalinio vadovas Peteris Clarke`as (Piteris Klarkas) džiaugėsi, kad prisiekusieji atmetė „absurdiškas” melagystes, kuriomis kaltinamieji mėgino išsisukti nuo teisingumo.

„Šie vyrai yra įsitikinę teroristai, kurie daugiau nekelia grėsmės visuomenei. Tačiau pastarojo meto įvykiai parodė, kad terorizmo grėsmė šiuo momentu tebėra reali”, – sakė jis antradienį, galvoje turėdamas sužlugdytas atakas Londone ir Glazge.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.