Teismui perduota byla dėl labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų kontrabandos organizavimo

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų bei jų kontrabandos ir baigė ikiteisminį tyrimą, kurį atliko Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) tyrėjai.
Kaltinamajame akte prokuroras konstatuoja, kad ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog G. Š., gim. 1970 m., D. L., gim.1979 m., G. P., gim. 1971 m., veikdami bendrininkų grupėje, praėjusių metų gruodžio mėnesį iš nenustatytų asmenų įgijo beveik 3 kg miltelių, kurių sudėtyje rastas labai didelis kiekis, beveik 900 g., psichotropinės medžiagos-metamfetamino. Psichotropines medžiagas buvo bandoma pervežti per Lietuvos-Latvijos sieną į Latviją. Siekiant išvengti muitinės patikrinimo, automobilyje buvo įrengta speciali slėptuvė psichotropinėms medžiagoms neteisėtai gabenti per valstybės sieną.
2006 m. gruodžio 15 d. naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, bendrai veikdami su Kauno miesto VPK kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnais, automobilį Smėlynės pasienio kontrolės punkte sulaikė, psichotropines medžiagas rado ir paėmė. Tyrėjai trims aukščiau nurodytiems asmenims, gyvenantiems Kauno mieste ir rajone, pareiškė įtarimus dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų ir kontrabandos organizavimo, o dar vienam bendrininkui vilniečiui D. L., gim. 1981 m., – dėl dalyvavimo gabenant kontrabandą. Tyrimo metu nustatyta, kad organizuojant psichotropinių medžiagų kontrabandos gabenimą bendrininkavo dar vienas vilnietis, kuris nuo tyrimo pasislėpė. Jis yra ieškomas, tyrimas dėl jo nusikalstamos veikos išskirtas į atskirą bylą.
Prokuroro prašymu, teismas visiems keturiems įtariamiesiems, kurie anksčiau jau buvo teisti už tyčinius nusikaltimus, skyrė kardomąsias priemones suėmimą.
„Nusikaltimai, susiję su disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis yra labai pavojingi visuomenei, todėl Baudžiamajame kodekse už jų padarymą yra numatyta griežta atsakomybė. Asmeniui, teismo pripažintam kaltu dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandos per Lietuvos Respublikos valstybės sieną, gali būti skirta iki 10 metų, o dėl neteisėto gaminimo, perdirbimo, įgijimo, laikymo, siuntimo, pardavimo ar kitokio platinimo labai didelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų, iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė,” – teigia šį ikiteisminį tyrimą kontroliavęs ir kaltinamąjį aktą surašęs Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ovidijus Vasiliauskas.
Kaltinamąjį aktą su ikiteisminio tyrimo bylos medžiaga prokuroras perdavė Kauno apygardos teismui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.