Kultūros ministras Jonas Jučas vieši Kroatijoje

Liepos 10-13 d. Lietuvos kultūros ministras Jonas Jučas vieši Dubrovnike (Kroatija). Liepos 10 d. įvyko oficialus Lietuvos kultūros ministro Jono Jučo ir Kroatijos kultūros ministro Božo Biškupić susitikimas, kurio metu buvo aptartos dvišalio kultūrinio bendradarbiavimo perspektyvos. „Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Kroatijos Respublikos Vyriausybės susitarimas dėl bendradarbiavimo kultūros, švietimo ir mokslo srityse” buvo pasirašytas Vilniuje 2007 m. vasario 20 d.
J. Jučas pasidžiaugė akivaizdžiais pirmosios sutarties tarp Lietuvos ir Kroatijos kultūros srityje rezultatais – vakar prasidėjusio 58-ojo Dubrovniko festivalio programoje dalyvauja Vilniaus festivalio orkestras ir žymus smuikininkas Vadimas Repinas bei Gidono Kremerio vadovaujamas kamerinis orkestras „Kremerata Baltica”, kurio branduolį sudaro lietuvių muzikantai. Savo ruožtu, Lietuvos kultūros ministras pakvietė Kroatijos menininkus ir visuomenę dalyvauti Lietuvos tūkstantmečio minėjimo bei „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” programose.
Liepos 10 d. kultūros ministras J. Jučas dalyvavo Dubrovniko vasaros festivalio atidarymo ceremonijoje, kurioje viešėjo Kroatijos ir Gruzijos prezidentai bei Kroatijos ir Slovakijos kultūros ministrai.
Kultūros ministro Jono Jučo vizito Kroatijoje programoje taip pat numatyti neoficialūs susitikimai su Slovakijos kultūros ministru, Dubrovniko miesto valdžia ir vasaros festivalio vadovu bei pažintis su Dubrovniko istorinio – architektūrinio paveldo objektais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.