Copa America: Brazilija po baudinių serijos pateko į finalą

Antradienio vakare Venesueloje vykstančiame Amerikos žemyno taurės (Copa America) čempionate buvo sužaistas pirmasis pusfinalio mačas. Jame Brazilija po atkaklios kovos ir tik po 11 metrų baudinių serijos šventė pergalę prieš Urugvajaus rinktinę.

Marakaibos mieste rungtynės prasidėjo labai audringai, tačiau mačas sugedus apšvietimui buvo nutrauktas nuo 13 iki 27 minutės. Vis dėlto 14-ąją minutę brazilai sugebėjo pirmieji pasižymėti, kai Mineiro galingą smūgį atmušė Urugvajaus vartininkas Fabianas Carini, tačiau prie atšokusio kamuolio pirmasis suspėjo gynėjas Maiconas, kuris pasiuntė kamuolį į tinklą.

Urugvajus dar nesirengė pasiduoti ir pavojingus Alvaro Recoba baudos smūgius virš vartų siųsdavo brazilų vartininkas Doni, kuris taip pat atrėmė ir stiprų Diego Forlano bandymą. Per teisėjo dėl apšvietimo gedimo pridėtą laiką 4-ąją minutę rezultatas tapo lygus, kai po A.Recobos perdavimo iš krašto Doni nesugebėjo neutralizuoti pavojaus ir D.Forlanas iš arti pelnė jau ketvirtąjį savo įvartį čempionate.

Vis dar nesibaigiant pirmajam kėliniui sužaidus jau 9 pridėtines minutes Brazilija vėl atstatė savo pranašumą – baudos smūgiu tiksliai kamuolį į dešinįjį vartų kampą pasiuntė Julio Baptista.

Antrajame kėlinyje brazilai nebandydami užlaužti savo priešininkų už tai sumokėjo 70-ąją minutę. Jorge Fucile slysdamas perdavė kamuolį į kairę Cristianui Rodriguezui, šis pakėlė kamuolį baudos aikštelę, kur Sebastianas Abreu mušė taikliai į tolimąjį vartų kampą.

Copa America turnyre pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui pratęsimas nėra žaidžiamas, o iš karto mušami 11 metrų baudiniai. Pirmieji šioje loterijoje prie žymos stojo Urugvajaus futbolininkai

Urugvajaus lyderio D.Forlano smūgį puikiu šuoliu atrėmė Doni. Bet ir brazilams nepavyko užsitikrinti pergalės, kai ketvirtuoju bandymu Alfonso smūgiuotas kamuolys kliudė virpstą. Vėliau dar vienas brazilas Fernando smūgiavo į virpstą, o taip pat nepasisekė ir urugvajiečiui Pablo Garcia, kuris mušė į virpstą.

Galiausiai pergalę šventė brazilai. Urugvajiečio Diego Lugano smūgį atmušė brazilų vartų sargas Doni, o pergalingą tašką šiame mače padėjo Londono „Arsenal” klubo kapitonas Gilberto Silva.

Trečiadienio vakare įvyks dar vienos pusfinalio varžybos, kuriose paaiškės Brazilijos rinktinės varžovas Copa America finale. Juo bus Argentinos arba Meksikos vienuolikė.

Pusfinalio rezultatas:

Brazilija 2 – 2 Urugvajus

(po 11 metrų baudinių serijos rezultatu 5-4 laimėjo brazilai)

14‘ [1 – 0] Maicon

45+4 [1 – 1] Diego Forlan

45+9 [2 – 1] Julio Baptista

70‘ [2 – 2] Sebastian Abreu

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.