Lietingu savaitgaliu pasinaudojo „Transformeriai”

Įprasta, jog Lietuvos kino rinką teigiamai veikia „prailginti” savaitgaliai šaltuoju metų sezonu, o vasarą ilgesni nedarbo dienų tarpsniai išveja visus kino gerbėjus į gamtą, o kino salės ištuštėja. Praėjusį savaitgalį pliaupęs lietus sulaužė šią taisyklę: bendros kino teatrus pajamos sudarė 673 tūkst. litų. Tai vienas geriausių rezultatų per visus šiuos metus.

Geriausiai ilgu ir lietingu vasaros savaitgaliu pasinaudojo naujausias Steveno Spielbergo projektas „Transformeriai”. Lietuvoje įvyko pasaulinė filmo premjera, o per pirmąjį demonstravimo savatigalį juosta iš viso uždirbo 275 tūkst. litų. Dar 23 tūkst. litų į filmo kasą pridėjo ketvirtadienį surengti pirmieji „Transformerių” seansai.

„Transformeriai” tapo daugiausia per tris dienas uždirbusių filmu šiais metais. Michaelo Bay`aus režisuotas, o Steveno Spielbergo prodiusuotas projektas aplenkė ir „Pono Byno atostogas”, ir „Šreką Trečiąjį”, ir „Kairbų piratus 3”, ir visus kitus šiais metais rodytus filmus.

Antrojoje pelningiausių filmų sąrašo vietoje išsilaikė jau šešias savaites Lietuvoje rodomas „Šrekas Trečiasis”. Liepos 6-8 dienomis lietuviškai dubliuota komedija savo kasą papildė dar 91 tūkst. litų. Iš viso juostos sąskaitoje – jau 1,3 mln. litų. „Šrekas Trečiasis” šiuo metu užima ketvirtąją vietą visų laikų pelningiausių filmų Lietuvoje sąraše ir sparčiai artėja prie „Medžioklės sezono atidaryto” ir „Ledynmečio 2” rezultatų (atitinkamai 1,5 ir 1,65 mln. lietų).

Pirmąjį liepos savaitgalį Lietuvos kino teatrus pasiekė ir pirmasis projekto „Grindhouse” filmas – Quentino Tarantino režisuotas „Mirties įrodymas”. Juosta uždirbo 34,3 tūkst. litų ir pasiekė šeštąją pelningiausių savaitgalio filmų sąrašo vietą.

Ateinantį savaitgalį kino teatrų repertuarą papildys du nauji filmai. Ryškiausia premjera turėtų tapti siaubo trileris „Negyvųjų šnabždesiai 2: praregėjimas”. Lietuvoje bus surengta pasaulinė juostos premjera, bet filmas greičiausiai neišstums iš sosto dabartinių lyderių.

Antroji savaitės premjera – isotirinė komedija „Moljeras. Teprasideda komedija”. Abu naujus šį savaitgalį pasirodančius filmus Lietuvoje pristato „Acme Films”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.