Į Kauno tardymo izoliatorių plūsta „konservuoti” mobilieji telefonai

Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnai pirmieji susidūrė su senu, bet gerokai primirštu draudžiamų daiktų perdavimo būdu. Per dvi pastarąsias dienas šioje įstaigoje tikrintuose siuntiniuose aptikti penki mobiliojo ryšio telefonai ir trys krovikliai. Visa „kontrabanda” tilpo trijose konservų dėžutėse.
Antradienį tardymo izoliatoriuje apsilankęs kaunietis 19 metų Alius Š. pareigūnams pasakė norįs nudžiuginti vieną suimtąjį, savo pusbrolį, – atnešęs jam lauknešėlį. Polietileno maišelyje buvo įvairių maisto produktų, tarp jų – ir keturios skardinės konservuotų ananasų. Pastariesiems teko ne tik pareigūnų, bet ir jonizuojančios spinduliuotės principu veikiančio introskopo kontrolė.
Tikrinant šiuo prietaisu dviejose 250 gramų talpos skardinėse buvo pastebėti daiktai, kaip du vandens lašai panašūs į mobiliuosius telefonus. Teko šias skardines atidaryti.
Viduje rasti keturi mobilieji telefonai ir du krovikliai. Du telefonai buvo apvynioti lipnia juosta, kiti du – įkišti į guminę pirštinė, turėjusią apsaugoti nuo neaiškios kilmės skysčio, buvusio toje skardinėje. Dėžučių vidaus sienelės specialiai buvo padengtos aliuminio folija – matyt, tokiu būdu suimtojo bičiuliai tikėjosi apgauti introskopą. Pareigūnai stebėjosi profesionaliai pagamintais „konservais” – iš pažiūros skardinės buvo uždarytos gamykliniu būdu. Tikimasi nustatyti, kuri konservus gaminanti įmonė kartais susigundė lengvu uždarbiu.
Perduodamas siuntinys buvo skirtas tris kartus teistam kauniečiui 27 metų Dariui R. Nužudymu, plėšimu, dokumentų klastojimu ir panaudojimu, kitais nusikaltimais kaltinamo vyriškio suėmimą liepos pradžioje Kauno apygardos teismas pratęsė dar trims mėnesiams.
Telefonus konservuose atnešęs vaikinas buvo sulaikytas ir perduotas policijos pareigūnams.
Diena anksčiau, pirmadienį, į tardymo izoliatorių atėjęs kaunietis 26 metų Dainius Z. paprašė vienam suimtajam perduoti siuntinį su maisto produktais. Užpildęs atitinkamos formos blanką vyrukas paliko lauktuves ir išėjo.
Polietileno maišelyje buvo saldainių, vaisių, duonos ir mėsos produktų. Pareigūnų įtarimą sukėlė skardinė mėsos konservų, kuriuos buvo nutarta patikrinti atidžiau. Panaudojus introskopą skardinėje buvo pastebėtas kažkoks daiktas. Atidarius ketvirčio kilogramo talpos skardinę viduje aptiktas lipnia juosta apvyniotas mobilusis telefonas „Nokia” bei kroviklis. Suprantama, mėsos dėžutėje nerasta. Jos vidaus sienelės taip pat buvo padengtos aliuminio folija, o skardinės uždarymas iš pažiūros įtarimų neturėjo kelti.
Telefono tądien nesulaukė suimtasis 24 metų Aurimas P. Šis nė karto neteistas mažeikietis trims mėnesiams už grotų atsidūrė Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartimi. Jis yra įtariamas neteisėtu laisvės atėmimu, plėšimu ir vagyste.
Beje, „konservuotą” telefoną atnešęs Dainius Z. prieš metus yra kurį laiką praleidęs Kauno tardymo izoliatoriuje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.