Siūloma įkurti Šeimos ir vaiko reikalų ministeriją

Seimo darbo grupė, rengusi Valstybinę šeimos politikos koncepciją, siūlo įkurti Šeimos ir vaiko reikalų ministeriją bei to paties pavadinimo parlamentinį komitetą.

„Komitetas būtų politinė institucija, bet ministerija yra vykdomosios valdžios dalis, kuri įgyvendintų Seimo suformuotą politiką, todėl mes manome, jog taip būtų galima labiau sutelkti dėmesį į šeimą. Dabar šitas funkcijas yra pasidalinusios Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo bei Sveikatos apsaugos ministerijos, o reikėtų vienos institucijos”, – BNS pirmadienį sakė darbo grupės vadovė valstietė liaudininkė Rima Baškienė.

Koncepcijos rengėjų teigimu, pastaruoju metu ryškėja neigiamos tendencijos, grasinančios šeimos instituto ir visos visuomenės stabilumui – mažėja santuokų ir didėja ištuokų, linkstama tuoktis sulaukus vyresnio amžiaus, vis daugiau porų gyvena neįregistravusios santuokos, mažėja vaikų, gausėja vaikų, gimusių ne santuokoje, daugėja namų ūkių be vaikų, visa visuomenė senėja.

Koncepcijoje numatoma įtvirtinti valstybės pastangas stiprinant šeimą.

Anot R.Baškienės, koncepcijos rengėjai siekė pradėti diskusiją apie šeimai palankios aplinkos kūrimą. Jos teigimu, dokumente buvo norima įtvirtinti siekiamus valstybės tikslus šeimos politikos srityje.

Paruoštoje koncepcijoje nurodomos valstybinės šeimos politikos veiksmų kryptys vaikų ugdymo, švietimo, užimtumo, socialinės paramos, sveikatos ir vaiko saugumo šeimoje srityse.

Dokumente siūloma sudaryti sąlygas stiprinti tėvų, kaip pirmųjų ir svarbiausių vaiko ugdytojų vaidmenį, remti švietimo ir socialinės pagalbos programas, ugdyti šeimos neturinčių asmenų drąsą ir gebėjimą kurti šeimą bei įsipareigoti santuokai, formuoti teigiamą visuomenės požiūrį į šeimą, riboti šeimos institutą griaunančius viešumos veiksnius.

Darbo grupės, sudarytos iš keturių parlamentarių bei Švietimo ir mokslo, Sveikatos reikalų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų atstovų, parengtas koncepcijos projektas yra pirmasis valstybinę šeimos politiką reglamentuosiantis tokio tipo dokumentas.

R.Baškienės teigimu, projektas buvo įregistruotas baigiantis pavasario sesijai todėl, kad per vasarą tikimasi sulaukti įvairių visuomeninių organizacijų pasiūlymų, kurie būtų įtrauktini į koncepciją.

Koncepcija yra bendro pobūdžio dokumentas, apibrėžiantis valstybės tikslus bei uždavinius tam tikroje srityje. Jei Seimas jai pritaria, tuomet rengiami atitinkami įstatymų projektai bei pataisos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Siūloma įkurti Šeimos ir vaiko reikalų ministeriją"

  1. Snipstas

    Viskas tik tusti zodziai. Valstybe nera saugi, nesaugi seimai, tevui, motinai … vaikui, todel kam leisti vaikams gimti tokioje supuvusioje, korumpuotoje valstybeje?

  2. neseimūnas

    Taip.Reikėtų dar pampersų ir tampaksų ministeriją įkurti.Neblogai būtų įsteigti proto pėdsakų ir realybės suvokimo užuomazgų paieškos seimo narių kaukolės dėžės užpildo produkcijoje komisiją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.