J.Matulevičius tikrintojams iškvietė policiją

Darbo inspektorių apsilankymas pramogų komplekse „HBH Juozo alus” gali baigtis teismuose.

Pareigūnai kaltina, kad įstaigos savininkas Juozas Matulevičius prieš juos naudojo fizinį smurtą. Pats verslininkas tikino, kad įžūliai besielgę inspektoriai jam pridarė keliasdešimt tūkstančių litų nuostolių, todėl jis kreipsis į teismą, kad jie būtų atlyginti.

Inspektoriai – iš Panevėžio

Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus pareigūnai Kretingos rajone, Žibininkų kaime esančiame pramogų komplekse apsilankė praėjusios savaitės pabaigoje.

Teigiama, kad darbo inspektoriai siekė išsiaiškinti, ar įstaigoje tinkamai organizuojamas darbuotojų poilsis, ar nepažeidžiamos nepilnamečių darbuotojų teisės, ar visi dirba legaliai.

Po tokio apsilankymo Kretingos rajono policijoje atsirado

dviejų inspektorių pareiškimas. Jame teigiama, kad „HBH Juozo alus” savininkas J.Matulevičius naudodamas fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojams.

Atvykėlius išvarė iš virtuvės

„Apsilankę pas mane jie pažeidė net tris įstatymus. Pirmiausia jie įsibrovė kaip teroristai. Nepa-rodė jokio rašto, kiek inspektorių atvyko, ką tikrins”, – aiškino J.Matulevičius.

Jis teigė, kad inspektoriai taip pat nepasirašė patikrinimų knygoje, nors tai esą privalėjo padaryti.

Be to, pareigūnai į virtuvės patalpas įsiveržė nevilkėdami specialių drabužių, avėdami nešvariais batais.

„Tuomet ir trūko kantrybė. Virtuvėje darbuotojai dirba apsirengę baltais chalatais, o įsibrovėliai elgėsi kaip tinkami. Tuomet juos ir palydėjau iš virtuvės bei kavinės”, – neslėpė verslininkas.

Jis tikino pats iškvietęs policijos pareigūnus, kurie tikrintojus išsivežė.

Todėl esą darbo inspektoriai pareiškimą parašė „iš nervų”.

Darbuotojams kvietė medikus

„Tik dabar pradedu išgirsti, kad mane tikrino ne du, o dvylika inspektorių. Ar tai normalu? Tikrinti, kai įstaigos savininkas nieko nežino. Jau dešimt metų niekas šitaip nesielgia. Nebent Panevėžyje vis dar gyvos tokios tradicijos”, – pyko J.Matulevičius.

Jo teigimu, pažeidimų inspektoriai taip ir nerado, nes jam nebuvo surašytas nė vienas protokolas.

Verslininkas tikino dėl tokio incidento patyręs net 60 tūkst. litų nuostolių.

„Tuo metu pas mane viešėjo svečiai iš užsienio. Kaip tik turėjau pasirašyti kontraktus. Tačiau užuot tai daręs, darbuotojams kviečiau medikus, nes inspektoriai juos labai išgąsdino”, – teigė J.Matulevičius.

Jis sakė, kad būtinai kreipsis į teismą ir reikalaus, jog inspektorių padaryta žala būtų atlyginta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "J.Matulevičius tikrintojams iškvietė policiją"

  1. Remigijus Butenas

    As esu verslininkas is Vokietijos.Pries pusantru metu as nusipirkau Lietuvoje sklypa prie ezeru.Per si laikotarpi as susiduriau su tokia didele biurokratija, leidziancia valdzios institucijoms (tikrintojams) tiesiog savivaliauti,vos neoficialiai reikalauti dovanu,nes kitaip nubaus.Norint cia isgyventi reikia „duoti”
    Todel as suprantu,kad Juozui galejo ir kantrybe trukti,nes tokiu,teisetu ir neteisetu, patikrinimu jis per metus turi desimtis.Visos Lietuvos ir daugelio uzsienio saliu pilieciai tiesiog dziaugiasi turedami toki zmogu kaip Juozas,o „tokie” tikrintojai daro viska,kad tik atimti is jo dali saziningai uzdirbto turto ir dazniausiai ,pasinaudodami tarnybine padetimi, isideti tai i privacias kisenes.Juk mes visi ta zinome,bet dazniausiai nutylime.
    Linkiu as ponui Juozui ir toliau kovoti su neteiseta biurokratija ir toliau linksminti Lietuvos ir kitu saliu zmones,bei toliau duoti darbo vietas musu Respublikos gyventojams.
    Su pagarba Remigijus Butenas
    Lietuvos pilietis,Vokietijos gyventojas,bei CDU partijos narys,atsakingas darbuotojas.
    Tel.865971065

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.