Pareigas pradeda eiti naujasis Latvijos prezidentas Zalteris

Sekmadienį pareigas pradeda eiti naujasis Latvijos prezidentas Valdis Zatleris.
Prezidento spaudos tarnyba pranešė, kad pirmuoju prezidento inauguracijos dienos renginiu taps ekumeninės pamaldos Rygos Katedroje, kurias tiesiogiai transliuos Latvijos televizija (LTV). Pamaldose dalyvaus Evangelikų Liuteronų, Katalikų ir Ortodoksų Bažnyčių, baptistų bendruomenių ir sentikių sąjungos atstovai.

Paskui išrinktasis Latvijos prezidentas kreipsis į Seimą, kur duos iškilmingą priesaiką. Šią ceremoniją taip pat transliuos LTV.

Po to naujasis Latvijos vadovas padės gėlių prie Laisvės paminklo, pirmojo šalies prezidento Janio Čakstės kapo, Baltųjų kryžių memorialo, Motinos Latvijos paminklo, žymaus latvių diplomato Zigfrido Anos Mejerovico kapo ir Amžinosios ugnies Karių kapinės.

Sekmadienį taip pat įvyks iškilminga prezidento įgaliojimų perdavimo ir garbės sargybos kaitos prie Rygos pilies – Latvijos prezidento darbo rezidencijos ceremonija, kurią transliuos LTV. Po to numatytas dvišalis buvusios prezidentės ir naujojo Latvijos vadovo susitikimas.

Vakare V.Zatleris išvyks į Jelgavą, kur padės gėlių prie Janio Čakstės paminklo ir susitiks su miesto gyventojais, o paskui su žmona surengs iškilmingą priėmimą Jelgavos rūmuose.

Kaip buvo pranešta, kovo 31 dieną Seimas 58 balsais išrinko septintąjį šalies prezidentą – V.Zatlerį.

V.Zatleris gimė 1955 metais, baigė Rygos medicinos institutą, nuo 1994 metų vadovavo Traumatologijos ir ortopedijos ligoninei.

Darbą pradėjo kaip traumatologas ortopedas, vėliau tapo Rygos 2-osios ligoninės traumatologijos skyriaus vedėju. Turi tarptautinę 15-os metų profesionalaus mediko darbo patirtį.

Naujasis šalies vadovas dalyvavo likviduojant katastrofos padarinius Černobylio atominėje elektrinėje. Buvo Latvijos Liaudies fronto narys.

V.Zatleris domisi kulinarija, gėlininkyste, vaizduojamuoju menu, muzika ir ISO kokybės valdymo standartais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.