Šiukšlių konteinerius – į atskiras aikšteles

Žadama atsikratyti viena didžiausių daugiabučių namų kiemų bėdų – ratuotų šiukšlių konteinerių.

Konteinerius ant ratukų nustumia iš vietos ne tik benamiai, bet ir stipresnis vėjas.

Jūrininkų prospekto 4-ojo namo gyventojai skundėsi, kad gatvės pradžioje pastatyti konteineriai trukdo važiuoti, susidaro avarinės situacijos. Kartais kelias būna visiškai užblokuotas.

Vairuotojus erzina ir ties šiukšlių konteineriais nubrėžtos geltonos linijos.

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Ramanauskas aiškino, kad ratuoti šiukšlių konteineriai yra ne tik šio, bet ir visų miesto kiemų rūpestis. To reikalo reikėtų imtis bendrai, o ne tik atsižvelgus į pavienius prašymus.

Pradėti spręsti šią bėdą bus bandoma dar šiemet. Jau yra beveik baigtas rengti planas, kaip šiaurinėje miesto dalyje gali būti bandoma sutvarkyti šiukšlių konteinerius.

Ketinama įrengti atskiras aikšteles, o konteinerius įkasti į žemę. Jie bus penkis kartus talpesni nei dabar naudojami. Gatvių pakraščiuose ir ant šaligatvių šiukšlių konteineriai nebestovėtų.

„Šiaurinę miesto dalį pasirinkome pirmiausiai, nes ten yra geriausia situacija. Nenorime su pirmuoju blynu lįsti ten, kur sudėtingiausia”, – aiškino savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Sutvarkius šiukšlių konteinerius šiaurinėje miesto dalyje ketinama imtis darbų ir „Vitės valdų” teritorijoje.

Sudėtingiausia tvarkyti šiukšlių konteinerius yra senamiestyje. Čia daugiausia kyla ginčų dėl žemės nuosavybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Šiukšlių konteinerius – į atskiras aikšteles"

  1. posta

    Bet nereiktų konteinerių kišti į daugiabučių vidinius kiemus, po langais. Jie turėtų būti įrengti tolėliau nuo kiemų ir langų, atskirose aikštelėse ir arčiau kelio, kur laisvai privažiuotų šiukšliavėžė. Kiemuose turėtų būti tik vaikų žaidimo aikštelės, žaliosios vejos.Nes dabar tai siaubas: kiemuose įrengtos automobilių stovėjimo vietos (o dar ir neasfaltuotos, dėl ko pilna dulkių!), po langais dvokiantys perpildyti šiukšlių konteineriai, prie kurių kaip tankai maurodamos anksti rytą važiuoja ir keliukus trupina šiukšliavėžės, keldamos didelį triukšmą, kol išvažiuoja. Ir tokia padėtis visuose sostinės rajonuose. Nejau taip sunku sutvarkyti taip, kad nebloginti žmogaus gyvenimo sąlygų ir sveikos aplinkos. Reikia tik noro ir supratimo, kurio iki šiol taip ir nesimato. Viską valdo „aukso veršis“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.