Sulaikytasis Pakistano dvasininkas kaltinamas terorizmu ir žmonių grobimu

Pakistane sulaikytas protalibaniško judėjimo mečetės dvasininkas ketvirtadienį teisme apkaltinas teroro aktų rengimu bei žmonių, įskaitant ir septynis Kinijos piliečius, pagrobimu, pranešė pareigūnai.
Abdul Azizas, trečiadienį vakare sučiuptas bėgantis iš Raudonosios mečetės Islamabade, ketvirtadienį stojo prieš teismą Ravalpindyje.

„Jis buvo ieškomas dėl 25 kriminalinių ir teroristinių atvejų, įskaitant teroro aktų rengimą, policininkų bei kinų grobimu ir valstybės turto grobstymu”, – sakė vienas saugumo pareigūnas ir pridūrė, kad šiuo metu Abdul Azizas yra sulaikytas savaitei.

Taip pat savaitei areštuota ir jo duktė.

Abdul Azizo mečetėje besimokantys jaunuoliai birželio 23 dieną įsiveržė į akupunktūros kliniką ir paėmė įkaitais šešias kines ir vieną kiną, nes kinai esą laikę viešnamį. Po kelių valandų visi buvo paleisti, bet moterys buvo jau apsisiautusios burkomis.

Žmonių grobimo atvejų buvo ir daugiau.

Kinijos užsienio reikalų ministerija atsisakė komentuoti kaltinimus kinių vertimusi prostitucija ir tvirtino, kad jos vertėsi legaliu verslu bei turėjo visus tam reikalingus leidimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.