„Dainuodami lietuviai tampa artimesni, atlaidesni, dvasiškai šiltesni ir labiau pasitikintys šalia esančiu žmogumi”, – sako Prezidentas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Dainų šventės „Būties ratu” organizatorius ir rėmėjus.
„Dainų šventė – tai ilgo ir kantraus darbo viršūnė. Kad ji būtų pasiekta, reikia daug pastangų, darbo ir pasiaukojimo valandų”, – sakė šalies vadovas, dėkodamas šventės rengėjams ir dalyviams.

„Jūsų rankose – mūsų dainų ir šokių paveldas, lietuvių kultūros paveldas. Būtent šiuo keliu lietuviškoji kultūra perduodama ir skiepijama iš kartos į kartą”, – pažymėjo Prezidentas V. Adamkus.

Valstybės vadovui Dainų šventės organizatoriai įteikė šventės regalijas ir atminimo dovaną.

Po to S. Daukanto aikštėje įvyko oficiali šventės atidarymo ceremonija. Prezidentas pasveikino šventės dalyvius bei svečius, atvykusius iš visos Lietuvos ir užsienio šalių.

„Dainuodami lietuviai tampa artimesni, atlaidesni, dvasiškai šiltesni ir labiau pasitikintys šalia esančiu žmogumi. Tikriausiai čia ir glūdi mažas tautos kūrybos stebuklas, kurį Justinas Marcinkevičius pavadino ,,žmogiškumo laužu”, ištisus dešimtmečius šildančiu Lietuvos žmones”, – sakė šalies vadovas, kreipdamasis į susirinkusiuosius.

Prezidentas pažymėjo, kad UNESCO sprendimu lietuvių, latvių ir estų dainų šventės pripažintos pasaulio paveldu.

„Tai reiškia, kad Baltijos tautų kūryba tarptautiniu lygmeniu suvokiama ir vertinama kaip neatsiejama viso pasaulio kūrybos dalis. Todėl itin svarbu, kad protėvių tradicijos ir visos tautos kūryba jaunimui nuo mažumės būtų pažįstama ir sava, o lietuviai, latviai bei estai, visada išliktų dainuojančios tautos”, – sakė valstybės vadovas.

Prezidentui V.Adamkui paskelbus Dainų šventės pradžią, buvo pakelta festivalio vėliava.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

2 atsiliepimai į "„Dainuodami lietuviai tampa artimesni, atlaidesni, dvasiškai šiltesni ir labiau pasitikintys šalia esančiu žmogumi”, – sako Prezidentas"

  1. lietuvis

    ,,,Šauni šventė, šaunu,kad ji yra, šaunu kad mes esame………

  2. amelija kulvietytė

    1.
    PROTĖVIŲ DVASIA…ŠTAI KOJOS,
    RANKOS,
    STYGOS BALSO MUS.
    VILNIUJ LIETUVA KAIP ROJUS.
    IR KAUNE ESI RAMUS.
    2.
    O…DANGUS…TAI LIETUVA –
    VERKIA, NES ŠIANDIEN LAISVA

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.