Ozbornas universalioje sporto arenoje nekoncertuos

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Stasys Karčinskas pasirašė sutartį su universalios sporto arenos būsimuoju valdytoju bendrovės „Miesto arena” generaliniu direktoriumi Vitalijumi Vasiliausku. Bendrovės steigėjas – koncernas „Rubicon group”. Savivaldybė koncesininkui iki arenos atidarymo kas mėnesį mokės 32618 litų, o nuo arenos perdavimo 2008 metų rugsėjo 1 dienos – 172083 litus per mėnesį.

Po ilgų derybų vakar Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Stasys Karčinskas pasirašė sutartį su universalios sporto arenos valdytoju bendrovės „Miesto arena” generaliniu direktoriumi Vitalijumi Vasiliausku. Minėtos bendrovės steigėjas šalyje pagarsėjęs koncernas „Rubicon Group”. Be to, V.Vasiliauskas yra ne tik bendrovės „Miesto arena” generalinis direktorius, bet ir sostinėje esančios „Siemens arenos” vadovas.

Pasirašyta sutartimi administracijos direktorius džiaugėsi ir tvirtino, kad labai svarbu, jog universalios sporto arenos valdytojas surastas anksčiau nei pastatyta sporto arena. Beje, rytoj (ketvirtadienį) sporto arenos statybos vietoje vyks kapsulės mūrijimo į statinio pamatus ceremonija.

Pasak S.Karčinsko, sporto arenos valdytojas įsipareigoja surengti per metus 20 nemokamų renginių Panevėžio bendruomenei. „Taip yra numatyta sutartyje. Be to, pastačius sporto areną per metus bus rengiama daugiau kaip 60 įvairių renginių, iš kurių beveik pusė bus sporto varžybos.”

Derybos dėl sutarties vyko ilgai

S.Karčinskas aiškino, kad rengiant sutartį su vieninteliu konkurso dalyviu derėtasi pakankamai ilgai. „Derybos vyko dėl kiekvieno punkto. Sutartį ruošė ne tik Savivaldybės specialistai, bet ir pasamdyti nepriklausomi teisininkai. Galiu patikinti, kad sporto arenos valdytojai – patyrę specialistai. Savivaldybės darbuotojams tikrai neteks lakstyti į sporto areną keisti perdegusių lempučių”, – pasakojo administracijos direktorius. Jam antrino sutarties sudarymo derybose dalyvavęs Savivaldybės tarybos sekretoriato vyriausiasis sporto specialistas Vidmantas Urbonas.

„Sutartis galios penkiolika metų. Ją bus galima pratęsti ir toliau. Sutartyje numatyti saugikliai. Jei šalys nesilaikys numatytų sutartyje punktų, ją bus galima nutraukti. Vyko konsultacijos su teisininkais, nagrinėtas kiekvienas sutarties punktas. Spragų sutartyje nėra, kad tektų iš anksto galvoti apie sutarties nutraukimą”, – teigė V.Urbonas ir sakė, kad jis turi patirties sudarant sutartis su koncesininkais.

Paskelbė dar du konkursus

Beje, Savivaldybė paskelbė dar du konkursus norintiems valdyti du būsimus pastatus Kultūros ir poilsio parke – atviram ir uždaram lauko teniso aikštynui bei ledo rūmams. Abiejuose konkursuose dalyvauja po viena pretendentą. PB žiniomis projektuoti, statyti ir valdyti lauko teniso aikštyną pareiškė norą Panevėžio sporto klubas „Asteroidas”.

Universalios sporto arenos valdytojas bendrovės „Miesto arena” vadovas V.Vasiliauskas žadėjo, kad per metus sporto arenoje surengs per 60 renginių. Juos aplankys 150 tūkstančių žiūrovų. Pasak jo, Panevėžio sporto arenoje, be sporto varžybų, vyks koncertai ir kitokios pramogos šeimoms. Tačiau sporto arenos valdytojas patikino, kad pasaulinio garso žvaigždės, tokios kaip Ozy Ozbornas, į Panevėžį tikrai nevažiuos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.