Beveik 16 tūkstančių penktokų įgijo dviratininkų pažymėjimus

Švietimo ir mokslo ministerijos kartu su savivaldybių mokymo įstaigomis balandžio – birželio mėn. organizuotoje mokinių dviratininkų mokymo akcijoje dalyvavo 15695 penktokai.

Akcijos dalyviai, išklausę 14 valandų dviratininkų teorinio ir praktinio mokymo programą ir išlaikę egzaminą, gavo mokymo įstaigos vadovo patvirtintą Bevariklio transporto vairuotojo pažymėjimą.

„Organizuodami šią akciją norėjome atkreipti mokinių, važinėjančių dviračiais, dėmesį į eismo saugumą keliuose. Džiaugiamės, kad 5-tų klasių mokiniai aktyviai dalyvavo akcijoje, o įgiję pažymėjimus geriau valdys dviratį, bus atidesni ir atsargesni keliuose”, – sako Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Alvydas Puodžiukas.

Penktokų dviratininkų mokymą šiais metais pirmą kartą finansavo Švietimo ir mokslo ministerija.

Šia akcija buvo siekiama tobulinti saugaus eismo sistemą mokykloje ir skatinama mokyklose organizuoti dviratininkų mokymą.

Akcijoje ypač aktyviai dalyvavo Kauno, Mažeikių, Radviliškio, Šiaulių, Tauragės, Vilniaus rajonų ir Kauno bei Panevėžio miestų mokiniai, tuo tarpu Klaipėdos miesto savivaldybėje dviratininkų pažymėjimus gavo tik 100, Vilniaus miesto – 40 mokinių, o Elektrėnų, Birštono, Druskininkų, Marijampolės, Palangos miestų ir Kretingos bei Ukmergės rajonų savivaldybių mokymo įstaigos akcijoje išvis nedalyvavo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.