Gamtinių dujų įstatymo nuostatos tikslinamos atsižvelgiant į ES teisę

Ministrų kabinetas pritarė Gamtinių dujų įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimo įstatymo projektui. Pakeitimais siekiama dabar galiojančias nuostatas suderinti su Europos Sąjungos (ES) direktyvomis.

Siūloma nustatyti, kad naujoje dujofikuojamoje teritorijoje perdavimo ir skirstymo sistemos turėtų būti įrengiamos pagal Vyriausybės arba jos įgaliotos institucijos patvirtintas taisykles (neskelbiant konkurso kaip yra nustatyta šiuo metu). Pagal Europos teisės departamento pateiktą išaiškinimą ir pagal ES teisės aktus konkursas nėra privalomas.

Be to, siūloma dujų sistemų įrengimo principus suvienodinti su elektros energetikos sektoriuje taikomais principais.
Šiuo pakeitimu siekiama užtikrinti patikimą, saugų ir efektyvų perdavimo sistemos funkcionavimą, kad perdavimo sistema būtų valdoma ir reguliuojama vieno operatoriaus.

Taip pat siūloma nustatyti, kad dujų tiekimo kaina būtų reguliuojama ne visiems vartotojams, o tik tiems, kuriems būtų taikomos paskirtojo tiekimo procedūros.

Šio įstatymo projekte, be jau paminėtų, numatyta dar keletas redakcinio pobūdžio pakeitimų. Visiems jiems dar turės pritarti Seimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.