Šokėjų titulą vis dar gaubia nežinomybė

Prieš savaitę Lietuvos sportinių šokių pora Edita Daniūtė ir Arūnas Bižokas sužinojo Tarptautinio sporto arbitražo teismo sprendimą, kuriuo patvirtinta E.Daniūtės trijų mėnesių diskvalifikacija. Tačiau neaišku, ar iš poros bus atimti praėjusių metų pabaigoje iškovoti pasaulio čempionato aukso medaliai. Lietuvos sportinių šokių federacija (LSŠF) nei iš sporto arbitražo, nei iš Tarptautinės sportinių šokių federacijos (IDSF) nėra sulaukusi jokio oficialaus rašto.

Kaip jau ne kartą rašėme, IDSF Drausmės taryba už draudžiamo preparato vartojimą E.Daniūtei buvo skyrusi trijų mėnesių diskvalifikaciją. Vėliau sporto arbitražas diskvalifikaciją suspendavo ir leido mūsų porai dalyvauti pasaulio čempionate, o ten mūsiškiai pirmąkart užlipo ant aukščiausio pakylos laiptelio.

Po paskutinio teismo sprendimo atsirado neaiškumų, kaip bus su iškovotais aukso medaliais. LSŠF prezidentas Gintaras Skorupskas „Lietuvos žinioms” teigė, jog federacija iš pradžių nori sulaukti oficialaus IDSF ir sporto arbitražo sprendimo, tada imsis kokių nors veiksmų.

„Vis dar laukiame raštiško sprendimo, kad galėtume ką nors komentuoti, – teigė LSŠF prezidentas. – Išsiuntėme prašymus, kad mums kaip galima greičiau atsiųstų sprendimą.”

Pasak jo, prašymai buvo išsiųsti, tik E.Daniūtė iš savo advokato sužinojo ir viešai prakalbo apie sporto arbitražo sprendimą. „Lietuvos teismai tik po trijų keturių savaičių parašo nutarimus, o kada šveicarai parašys – vienas Dievas žino”, – sakė G.Skorupskas.

Jo nuomone, oficialiame sporto arbitražo sprendime apie medalius nebus užsiminta, nes buvo svarstomas klausimas, ar E.Daniūtės diskvalifikacija buvo teisėta.

„Juk tas pats arbitražo teismas buvo sustabdęs Editos diskvalifikaciją ir leido porai šokti pasaulio čempionate, – kalbėjo LSŠF prezidentas. – Nesu nusiteikęs labai pesimistiškai.”

Kauno „Sūkurio” klubo duetas A.Bižokas ir E.Daniūtė yra tituluočiausia Lietuvos šokėjų pora. Jie pirmąkart pernai tapo pasaulio, šiemet – ir Europos klasikinių šokių čempionais, o birželį pasiekė ir paskutinį trūkstamą titulą – laimėjo garsųjį Blekpulo šokių festivalį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.