„Ekranas” vyriausiuoju treneriu paskyrė D.Butkų

Lietuvos vicečempionas Panevėžio „Ekranas” turi naują trenerį. Juo tapo buvęs „Ekrano” dublerių komandos strategas 34 metų panevėžietis Darius Butkus, kuris pakeis laikinai ekipai vadovavusį vartininką Arvydą Skrupskį.

Prieš beveik dvi savaites „Ekranui” Lietuvos „A lygos” rungtynėse pralaimėjus prieš Vilniaus „Vėtrą” komandos vyriausiojo trenerio postą paliko Saulius Širmelis, o šio pavyzdžiu pasekė ir jo asistentas Albertas Klimavičius.

Panevėžio ekipa kurį laiką buvo likusi be trenerio, tad komandai susitikimuose vadovavo žaidėjai – veteranas vartininkas A.Skrupskis kartu su „Ekrano” kapitonu ir lyderiu Mantu Savėnu, kuriems talkino ir antrosios klubo ekipos strategas D.Butkus.

„Ekranas” per tą laiką žaidė sėkmingai – komanda tik paskutinę minutę išleido pergalę iš rankų prieš nugalėtojų titulą ginantį „Kauną” ir sutruškino Viliaus „Žalgirį”. Taigi klubas nusprendė į laisvą vyriausiojo trenerio vietą paskirti D.Butkų.

„Tapti „Ekrano” treneriu – didžiulis iššūkis man. Tačiau nedvejodamas jį priėmiau. Komanda jauna, perspektyvi. Tikiu vyrais. Jei dirbsim visi kartu, komanda bus kaip vienas kumštis, eisim labai toli. Pats esu žaidęs „Ekrane” ir žinau reikalavimus komandai. Komandos tikslas liko tas pats – tapti čempionais. Minimalus tikslas – užimti prizinę vietą ir kitais metais žaisti viename iš UEFA turnyrų”,- teigė naujasis „Ekrano” treneris.

„Tai visiškai įmanomas dalykas. Pirmas šešias komandas turnyrinėje lentelėje skiria vos 5-6 taškai. Kas laimės čempionatą, kol kas neaišku. Kovosim iki paskutinio turo ir stengsimės įgyvendinti iškeltus komandai tikslus”, – sakė D.Butkus

Trečiadienio varžybose prieš Rygos „Skonto” debiutuosiantis D. Butkus „Ekrane” kaip žaidėjas praleido 5 sezonųs (1994–1999 m.) ir jau ilgus metus treniruoja Panevėžio vaikus ir jaunimą, dirbo Lietuvos jaunimo (U-17 ir U-19) rinktinėse.

„Ekrano” generalinis direktorius Tomas Sitnikovas apie naująjį komandos trenerį sakė: „Darius dirbo su mūsų dublerių komanda, puikiai jį pažįstame. Jis jaunas, teigiamai nusiteikęs, turintis gerų idėjų. Davėme šansą savam, kuris puikiai pažįsta komandą ir kurį pažįsta dauguma žaidėjų. Pokalbio metu sutapo komandos vadovybės ir D.Butkaus mintys, požiūris, prioritetai. Todėl ir priėmėme tokį sprendimą.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.