Miegą trikdantys komunalininkai skundų nepaiso

Palangos komunalininkų darbas vėlyvais vakarais bei naktimis kelia gyventojų ir poilsiautojų nepasitenkinimą.

Bendrovės „Palangos komunalinis ūkis” direktorius Konstantinas Skierus pripažino, kad dėl tokio darbo grafiko teko ne kartą išgirsti piktų palangiškių ir poilsiautojų nusiskundimų. Tačiau savo darbo laiko miesto tvarkytojai keisti neketina.

Pasak direktoriaus, dieną arba šviesiuoju paros metu gatvėse labai daug poilsiautojų, ypač per sezono įkarštį. Pavyzdžiui, dėl žmonių gausos specialiomis vakuuminėmis mašinomis neįmanoma tinkamai išvalyti nei Vytauto, nei aplinkinių gatvių.

K. Skieraus teigimu, nors valantis automobilis kelia triukšmą, bet jis atlieka darbą, kurį turėtų dirbti maždaug dešimt žmonių. Be to, valoma gatvė palaistoma vandeniu, kad nekiltų dulkės. Visa tai užtrunka apie penkias minutes.

Komunalininkai naktimis dirba ne tik gatvėse. Kol kas 16 žmonių (sezono įkarštyje jų bus 24) kasnakt išeina į paplūdimį ir maždaug 12 kilometrų ilgio ruože renka poilsiautojų paliktas šiukšles.

Beje, jas ypač sunku rinkti kopose tilto zonoje, nes ten stovi aukšta apsauginė tinklinė tvora. Per ją jaunimas ir mėto butelius bei visokį šlamštą.

Kiekvieną savaitgalį, iš penktadienio į šeštadienį, nuo 2 valandos nakties, darbą pradeda ir paplūdimio purentojai. Specialia technika išpurenamas visas paplūdimys, išrenkamos šiukšlės, tad ryte atėję poilsiautojai randa švelnų, minkštą pajūrio smėlį.

Tiesa, kartais kuopti tenka ne tik šiukšles. Šį sezoną komunalininkams teko visą naktį paplūdimyje valyti jūros išmestus dvokiančius dumblius.

K. Skierus pasidžiaugė naujove – paplūdimyje, prie kiekvienos persirengimo kabinos, sustatytos plastikinės šiukšliadėžės. Pastebėta, kad dabar poilsiautojai nebemėto šiukšlių kur papuolė, o uždarų šiukšliadėžių turinio neiškapsto paukščiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.