Inspektoriai kasdien tikrins įstaigas, maitinančias Dainų šventės dalyvius

Vilniaus miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba organizavo pasitarimą mokyklų maisto tvarkymo skyrių vadovams. Artimiausiomis dienomis atvykstančių Dainų šventės dalyvių maitinimą pavesta organizuoti Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokyklų viešojo maitinimo įstaigoms.

Pasitarimo metu buvo akcentuojama, kad Dainų šventės dienomis, padidinto žmonių susibūrimo metu, ypatingas dėmesys turi būti skiriamas maisto saugai ir kokybei, higienos reikalavimų laikymuisi. Rekomenduota karštus mėsos produktus kepti ar troškinti ne žemesnėje kaip 75 laipsnių temperatūroje, o paukštienos gaminius – net ir aukštesnėje. Dalyviams buvo priminta, kad didesnį dėmesį skirtų šaldymo įrenginiams – šaldytuvuose privalu turėti termometrus, kurių parodymus tikrinti du kartus per dieną. Pabrėžta švaros ir tvarkos svarba, – visose maitinimo įstaigose turi būti karštas vanduo bei profesionalios plovimo ir dezinfekavimo priemonės. Virtuvės darbuotojoms būtina pasitikrinti sveikatą.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjas Remigijus Pumputis, kalbėdamas apie apsinuodijimo maistu riziką, pabrėžė, kad Dainų šventės dienomis bus sustiprinta inspektorių kontrolė – jie kasdien tikrins ne tik maisto kokybę, jo ruošimo sąlygas, švarą, bet ir žaliavų likučius, produktų įsigijimo dokumentus. R.Pumputis rekomendavo negaminti padidintos rizikos gaminių – užpiltinių, blynų ar bandelių su faršo įdarais, išduodant sausus davinius, nenaudoti sviesto, riebalų mišinių ar tepamų sūrelių, o daugiau rinktis šalto rūkymo gaminius, vaisius, daržoves. Specialistas ragino maitinimo įstaigų vadovus glaudžiau bendradarbiauti su delegacijų vadovais, užsiimti švietėjiška veikla, kad vaikai nevalgytų iš namų atsivežto, kambario temperatūroje laikomo maisto.

„Būkime pilietiški, nesugadinkime šventinės nuotaikos dalyviams. Maitinkime juos kokybiškai, nepirkime pačių pigiausių žaliavų” – ragino Maisto skyriaus vedėjas Remigijus Pumputis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.