Senosios bliuzo tradicijos + šiuolaikinis hiphopas = The Soul Hustlers

Liepos 6 d., 22 val., „Ramybės kultūros centre” (Palanga) koncertuos senojo Deltos bliuzo ir hip hop muzikos projektas iš Helsinkio – „The Soul Hustlers”.

„The Soul Hustlers” – tai duetas iš Helsinkio (Suomija), derinantis originalų, vieno iš seniausio – Delta bliuzo grūvą su kietu hip hop ritmu. DJ Hereill (Suomija) dėlioja „tirštą” ritminį pagrindą grodamas plokštelėmis ir sempleriu, o melancholiškas Alaska Kalanen (JAV) balsas papildo šiurkštų jo metalinės gitaros skambesį. Tačiau tai – tik techninė pusė. Kita, kūrybinė pusė – originali, gaivinanti, energinga ir dažnai politinė, sukelianti muzikines užuominas apie viską nuo Pete Rock & CL Smooth iki medvilnės laukų darbininkų dainų ankstyvaisiais 1900 m.

Pastaruoju metu duetas nemažai koncertuoja Baltijos šalyse. 2005 metais Estijos Tartu festivalyje „Resofest” (kartu su „Bullfrog Brown” ir kitais) unikalus „The Soul Hustlers” garsas sulaukė didelio ir entuziastingo dėmesio. 2006 metais Alaska Kalanen sugrojo „Don Johnson Big Band” turo atidaryme, o metų gale „The Soul Hustlers” jau patys turavo Tokijuje. 2007 m. rodo, jog jie net nesiruošia sustoti.

Duetui yra tekę bendradarbiauti su bosistu Jaska Prepula, nuostabiuoju Gabro, Maxwell Eaton iš Naujojo Orleano, lūpinės armonikėlės meistru Üllär Kärt iš Bullfrog Brown, Tõnis Kärson grojančiu djembe, vokalistu Pille Siht ir su Mac the Knife Okuyama.

Gyvi „The Soul Hustlers” pasirodymai – tai visiškai nauji patyrimai muzikoje, sujungiantys jausmingas dainas ir idealų grūvą, ką kritikai vadina moderniuoju „soul”. Iš laukų tiesiai į 21 amžių duetas atsineša tuos senus bliuzo muzikos garsus. Ankstyvieji ritmai kalba visiškai taip pat, kaip ir prieš 150 metų už tūkstančio mylių, o boso ritmika tokia gili, kad galima tiesiog užsimiršti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.