Vertybinių popierių komisija drausmina „Alytaus tekstilės” akcininkus

Vertybinių popierių komisija (VPK) pateikia informaciją ir drausmina naujuosius „Alytaus tekstilės” akcininkus.

VPK atkreipia dėmesį, kad kai kurie bendrovės akcininkai nevykdo įstatyme įtvirtintų pareigų. Pagal Vertybinių popierių įstatymą, asmenys, peržengę nustatytas turimų balsų emitento visuotiniame akcininkų susirinkime ribas, apie įgytus ar netektus akcijų paketus ne vėliau kaip per keturias prekybos dienas privalo pranešti VPK ir emitentui.

Siekdama vertybinių popierių rinkos skaidrumo VPK pranešė, kad Tomas Valavičius, šių metų gegužės 23 d. įgijęs 11,33 proc. „Alytaus tekstilės” akcijų paketą, peržengė 10 proc. turimų balsų ribą, tačiau apie tai VPK neinformavo. Dėl to jis neturi balsų minėtos bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime.

Be to, šis asmuo, per nustatytą terminą nepranešęs apie akcijų įgijimą, dvejus metus nuo teisingų duomenų paaiškėjimo dienos negali turėti šios bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime daugiau balsų nei paskutinė riba, apie kurią jis tinkamai informavo. Kadangi T. Valavičius „Alytaus tekstilės” akcijų įgijo pirmą kartą, todėl dvejus metus nuo teisingų duomenų paaiškėjimo dienos šis asmuo neturės balsų „Alytaus tekstilės” visuotiniame akcininkų susirinkime.

VPK taip pat pažymi, kad Gintautas Dunaitis pranešė apie gegužės 23 d. įgytą „Alytaus tekstilės” akcijų paketą, kurį birželio mėnesį perleido kitam savininkui, tačiau nustatyta tvarka vertybinių popierių rinkos apie tai neinformavo.

ELTA primena, kad „Alytaus tekstilės” akcijų privatizavimo aukcione po 19,41 proc. paketus įsigijo trys savininkai – patalpų nuoma besiverčianti Algida Žūkevičienė, Vilkaviškio rajone veikiančios UAB „Gintvilma” direktorius G. Dunaitis bei Alytaus kelių tiesimo ir tiltų statybos bendrovės „Alkesta” inžinierius Bronius Bieliauskas, o likusiųjų 11,33 proc. akcijų savininkas pats iki šiol nepasiskelbė.

Pirmadienį per Vilniaus vertybinių popierių biržą pranešta, kad B. Bieliauskas savo akcijų paketą pardavė UAB „Marijampolės gelžbetonis”. Trys „Alytaus tekstilės” valdybos nariai yra „Marijampolės gelžbetonio” vadovai. Pagrindinė „Marijampolės gelžbetonio” akcininkė – UAB „Artapolas”, kuri užsiima nekilnojamojo turto nuoma ir pardavimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.