NEC stumia mobiliuosius telefonus į 8 Mpix zoną

Nors mobiliais telefonais užfiksuotos nuotraukos savo kokybe vis dar gerokai nusileidžia įprastiniams fotoaparatams, bent jau megapikselių kiekiu atsilikti nenorima. Štai japonai „NEC Electronics” pradėjo masinę 8 milijonų aktyvių taškų vaizdo elementų ir signalą apdorojančių procesorių, skirtų mobiliems telefonams, gamybą.

Didžiausia raiška kurią ligi šiol mobiliuosiuose telefonuose galėjo pasiekti NEC elektronika buvo 5Mpix, na o dabar kartelė bus gerokai kilstelėta. Naujas signalą apdorojantis lustas gebės įvertinti dėl rankos drebėjimo ar kitokio telefono judinimo atsirandančius virpesių pėdsakus fotografijoje bei juos pašalinti. Už 8Mpix raiškos elektroniką mobiliems telefonams jų gamintojai NEC turės pakloti po 33 JAV dolerius už vnt., tad bent jau kurį laiką telefonų kainą tai tikrai gana ženkliai įtakos.

Pirmosios 8Mpix raiškos CMOS sensorių ir procesorių partijos telefonų gamintojams bus pradėtos tiekti spalio mėnesį. Per mėnesį NEC teigia sugebėsiantys pagaminti 1 mln. vienetų. Na, neblogi planai. Panašu, kad Mpix kiekis fotoaparatuose ir toliau augs. Tuo tarpu kokybė… velniai žino, turbūt augs, tik ne taip pat sparčiai.

Teisybės vardan turbūt reiktų paminėti ir tai, kad „Samsung” jau kurį laiką prekiauja mobiliais telefonais su 8 Mpix raiškos fotokameromis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.