Seimo nariui J.Ramonui – vėl nemalonumai

Į kelias skandalingas istorijas įsivėlęs Seimo narys Jonas Ramonas vėl atsidūrė etikos sargų akiratyje – šįkart politikui teks aiškintis, kodėl buvęs jo padėjėjas turėjo dalytis alga su Seime nedirbusia šakiete.

Anot dienraščio „Lietuvos rytas”, į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją kreipęsis Šakių gyventojas Henrikas Zaremba šio parlamentaro padėjėju dirbo iki praėjusių metų gruodžio.

Palikęs Seimo Valstiečių liaudininkų frakciją J.Ramonas nusprendė atsisakyti ir šiai partijai priklausančio H.Zarembos paslaugų. Seimo kanceliarija padėjėją atleido kaip praradusį J.Ramono pasitikėjimą.

Šakių gyventojas nesutinka su tokiu atleidimo motyvu. Be to, vyras pranešė, kad padėjėju buvo įdarbintas visu etatu, tačiau pusę algos kiekvieną mėnesį atiduodavo Onai Gabartienei iš Šakių.

Jis pateikė įrodymus, kad O.Gabartienei mokėjo po 750 litų. H.Zaremba tikina tai daręs politiko nurodymu.

Tačiau šiuo metu Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijai priklausantis J.Ramonas tokio susitarimo nepripažįsta. „Aš nieko apie tai nežinau. Kalbėti daug ką galima, bet aš į finansinius reikalus nesikišu ir nežinau, kas ten ką dalijosi. Tai – ne mano reikalas. Gal taip kalbama iš pykčio”, – sakė Seimo narys.

Tai – jau antras atvejis per kelis mėnesius, kai parlamentarai įtariami fiktyviu padėjėjų įdarbinimu.

Neseniai į labai panašią istoriją įklimpo liberaldemokratė Ona Valiukevičiūtė. Iš darbo atleistas jos padėjėjas Augustinas Manelis pareiškė, kad parlamentarė dvejus metus esą galėjo savintis svetimą algą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.