Dėl poliso – painiava

Aršiai tarp savęs konkuruojantys draudėjai kartais priverčia savo klientus painiotis įvairių pasiūlymų ir nuolaidų labirintuose.

Klaipėdietis Jonas Šiaulytis, baigiantis jo automobilio „VW Passat” vairuotojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo terminui, „Lietuvos draudimo” buvo paakintas sutartį pratęsti dar vieneriems metams.

Už tai buvo žadama 30 papildomų draudimo dienų nemokamai.

Tačiau pasirašęs sutartį J.Šiaulytis pasijuto apgautas.

Metams jo mašinos draudimas kainuoja 207 litus. Vyras tikėjosi, kad jam už metus teks mokėti 189,75 lito, tai yra vieno mėnesio įmoka – 17,25 lito – mažiau.

Tačiau draudėjai vis tiek iš jo paėmė 207 litus, apdraudė automobilį 13 mėnesių ir įteikė du polisus: vieną, galiojantį vieną mėnesį, kitą – vienerius metus.

„Pinigai – ne esmė. Pikta, kad viena žadama, o kita daroma”, – piktinosi J.Šiaulytis.

„Lietuvos draudimo” atstovas ryšiams su visuomene Valdas Lopeta teigė, kad šiais metais „Lietuvos draudimas” daliai savo klientų pasiūlė atnaujinti metinę vairuotojų privalomojo draudimo sutartį ir gauti papildomą mėnesį galiojantį draudimo liudijimą nemokamai.

„Tačiau pagal įstatymus draudimo kompanija gali apdrausti ne ilgesniam nei 12 mėnesių laikotarpiui. Todėl dvyliktąją dalį klientui nustatytos metinės įmokos perkėlėme į antrąjį, mėnesį galiojantį draudimo liudijimą. Kitaip tariant, gavęs tokį pasiūlymą klientas moka tik už metinį draudimo liudijimą, tačiau ši įmoka yra skaidoma dviem draudimo liudijimams”, – bandė paaiškinti atstovas ryšiams su visuomene.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.