LTV laidoje „Labas rytas” – ką žinoti perkant ir parduodant nekilnojamąjį turtą?

Rytoj, liepos 3 d., antradienį, Lietuvos televizijos laidos „Labas rytas” teisės rubrikoje pokalbis tema „Ką reikia žinoti perkant arba parduodant nekilnojamąjį turtą?”. Į laidos vedėjos Živilės Vaškytės klausimus atsakys Vilniaus miesto notarė Svetlana Bazilienė.

LTV laidos „Labas rytas” žiūrovai rytoj sužinos, į ką reikia atkreipti dėmesį perkant butą? Notarė – žada paaiškinti, kodėl labai svarbu yra tokie dalykai, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo „smulkmenos”: ar pardavėjas atsiskaitė už komunalines paslaugas, ar butas nėra įkeistas ar areštuotas, ar tame bute nėra juridinio asmens buveinės (kitaip tariant, ar jame neįregistruota kokia nors individuali įmonė)?

Notarė Svetlana Bazilienė, remdamasi ilgamete teisinio darbo patirtimi, aiškins, kiek grynųjų pinigų butą perkant patartų mokėti kaip avansą, kokios problemos gali kilti, jei kaip avansą būtų sumokėta, pavyzdžiui, pusė prašomos buto kainos.

Paprastai žmonėms yra įdomu, kuri šalis turi apmokėti notarines išlaidas ir pasirinkti notarą – pirkėjas ar pardavėjas? Notarė komentuos konkrečias situacijas ir šiuo klausimu.

Galiausiai, turint omenyje, galimas labai nemalonias pasekmes ir didelę žalą, notarė Svetlana Bazilienė rytoj LTV laidoje „Labas rytas” aiškins, kodėl išvis nekilnojamojo turto pirkimo-pardavimo sutartis reikia tvirtinti pas notarą.

„Jeigu nekilnojamojo daikto pirkimo-pardavimo sudarymas nėra šalių nuolatinė veikla, visais atvejais šalys dėl konkrečios pirkimo-pardavimo sutarties sudarymo pirmiausiai turėtų kreiptis konsultacijos į bet kurį notarų biurą,” – apie notaro patarimų svarbą sako Vilniaus m. notarė Svetlana Bazilienė.

Teisinės konsultacijos „Labame ryte” pradžia – 6.50 min.

Teisinės notarų ir Lietuvos notarų rūmų specialistų konsultacijos LTV laidoje „Labas rytas” vyksta gyvai kiekvieną antradienį jau nuo birželio 19 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.