Prezidentas – už naują tyrimą dėl V. Pociūno žūties

Prezidentas Valdas Adamkus mano, kad ikiteisminis tyrimas dėl saugumo karininko Vytauto Pociūno žūties Baltarusijoje turi būti atnaujintas.
Kaip pranešė Lietuvos radijas, tai V.Adamkus sakė penktadienį Klaipėdoje, kur stebėjo karines pratybas.

Penktadienį Valstybės saugumo departamento (VSD) karininko V.Pociūno našlė, Lietuvos televizijos žurnalistė Liudvika Pociūnienė Generalinei prokuratūrai įteikė prašymą atnaujinti tyrimą dėl jos vyro mirties.

Anksčiau prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, V.Pociūnas, dirbęs Lietuvos konsulate Gardine, žuvo per nelaimingą atsitikimą rugpjūčio pabaigoje Breste, kur buvo tarnybinėje komandiruotėje.

Generalinė prokuratūra pernai lapkričio 30 dieną nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl V.Pociūno žūties Baltarusijoje. Prokurorai konstatavo, kad 48-erių V.Pociūnas žuvo per nelaimingą atsitikimą.

Tokios tyrimo išvados mirusiojo artimųjų netenkina ir dabar jie prašo atnaujinti tyrimą.

„Įvertinus visą byloje esančių detalių visumą, atrodo, kad nužudymo tikimybė yra žymiai didesnė, nei nelaimingo atsitikimo. Spėju, kad tų įrodymų, kurie yra byloje, gali nepakakti teigti, kad tai yra nužudymas. Bet tokiu atveju prokuratūra turi visai garbingą išeitį pasakyti, kad tai – žūtis neišaiškintomis aplinkybėmis”, – išėjusi iš prokuratūros, kur pareigūnams įteikė savo skundą, žurnalistams sakė L.Pociūnienė.

Mirusiojo nuopelnai bus įvertinti ir po mirties – Valstybės dienos proga prezidentas V.Adamkus jam skyrė Vyčio kryžiaus ordino Komandoro didįjį kryžių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.