Sostinės Savivaldybėje aptarti Rytų Azijos meno muziejaus steigimo klausimai

Vilniaus meras Juozas Imbrasas šiandien priėmė fotografą, keliautoją, kolekcininką Paulių Normantą ir aptarė Rytų Azijos meno muziejaus įkūrimo klausimus. Meras pažadėjo paskubinti šio muziejaus pastato Užupyje rekonstrukcijos darbus.
Šiuo metu pastatas yra stipriai apgriuvęs, todėl pirmiausia reikės atlikti jo avarinės būklės likvidavimo darbus ir sutvarkyti pastato paskirties keitimo teisinius dokumentus. Avarinei būklei likviduoti jau gauti visi reikalingi leidimai, todėl netrukus bus pradėti stogo remonto darbai. Pastato rekonstrukciją planuojama baigti iki 2009 metų.

Rytų Azijos meno muziejuje galės būti eksponuojama P. Normanto sukaupta Rytų Azijos valstybių meno kūrinių kolekcija – tapybos darbai, skulptūros iš vario, bronzos, medžio, buities daiktai, papuošalai. Numatoma, kad pirmajame muziejaus steigimo etape, atlikus profesionalią kolekcijos ekspertizę, P. Normantas muziejui padovanos apie 200 eksponatų iš savo kolekcijos. Kitų eksponatų perdavimas muziejui planuojamas kitų metų pavasarį. P. Normantas patikino merą, kad į muziejaus atidarymą atvyks Tibeto dvasinis vadovas Dalai Lama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Sostinės Savivaldybėje aptarti Rytų Azijos meno muziejaus steigimo klausimai"

  1. Juozas

    Ko gero patogiuose Vilniaus savivaldybes kabinetuose patogiai isitaisiusiems klerkams sunkiai suvokiama, jog P. Normantas – Pasiuntinys tarp mazos Lietuvos ir Rytu. Sito Muziejaus atsiradimas Lietuvoje labai svarbus – jis labai sustiprintu ir Lietuva, ir mus visus, gyvenancius ir negyvenancius Lietuvoje. Betgi kaip visada, beda su mums tarnaujanciais tarnautojais, arba jie ne mums tarnauja, arba yra kvaili, arba pasizymi abiem minetom savybem kartu. Duok Dieve tiems mums valdovaujantiems isminties !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.