R.Butautas: “Negalime dirbtinai jauninti komandos”

Šiandien Vilniuje įvyko spaudos konferencija, kurios metu į žurnalistų klausimus atsakinėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, Lietuvos rinktinės treneris Ramūnas Butautas bei jo asistentas Rimas Kurtinaitis. Pasak V.Garasto, trenerių galvos nelėks net ir po nesėkmingo pasirodymo Europos čempionate, o rinktinės treneriai oficialiai pranešė, kad Žydrūnas Ilgauskas rinktinėje nežais bei tikino, jog pasirengimo sąlygos šiemet turėtų būti neblogas.

V.Garastas: „Nuo jūsų neturime jokių paslapčių. Norime apie viską kalbėjo atvirai ir žiniasklaidos pagalba padėti krepšiniui. Nebijome kritikos, bet ji turėtų būti teisinga. Neišlelkime žaidėjų be pagrindo, nes paskui su jais būna sunku susitvarkyti. Daugiau nebenoriu jūsų auklėti (juokiasi).

Pagrindinis mūsų komandos yra žaisti olimpinėse žaidynėse. Tai yra, patekti tarp šių metų Europos čempionato prizininkų. Jei nepateksime, bus papildomas turnyras, kuriame visos komandos yra įveikiamos. Bet pats Reyesas, sakė, kad finale kovos Graikija ir Lietuva, vadinasi jis yra protingas žmogus (šypsosi).

Svarbiausia, kad treneriai pastatytų žaidimą. 2006 metais to nebuvo. Jei nepavyktų įvykdyti užduočių, trenerių galvos tikrai nelėks. Jie liks iki Europos čempionato Lietuvoje. Turime bendromis jėgomis siekti tikslo.

R.Butautas: „Pats Arvydas labai išgyvena dėl savo situacijos., Jis labai nori žaisti ir yra tikras patriotas. Jo sveikatos būklė nėra tokia gera. Jis savęs nelaiko pasirengusiu. Pasiūlėme jam pagalbą, tiek medicininę, tiek fizinio rengimo prasme. Bandysime jam padėti koją atstatyti ir stebėsime kas vyksta. Tikimybė, kad jis žais yra labai nedidelė. Kai pradėsime rengtis čempionatui, kai atliksime tam tikrą darbo dalį, galėsime daryti tam tikras išvadas.

Arvydas vien savo buvimu padėtų komandai. Bet vėlgi, jis nesakė, kad nežais. Neužbėkime įvykiams už akių. Pastaruoju metu man užduodami klausimai, į kuriuos atsakymų aš neturiu.

Ilgausko nebus, man nepavyko jam prisiskambinti – palikau jam daug skambučių atsoatsakiklyje. Su kitais žaidėjais yra bendrauta ne kartą – visi pasiruošę ginti Lietuvos garbę. Liepos penktą dieną renkamės pasitikrinsi sveikatą ir žinosime gydytojų rekomendacijas – ar kam reikia poilsio, ar papildomų krūvių. Tik Darius Songaila ir galbūt dar kuris nors žaidėjas bus tikrinamas vėliau individualiai. Iš viso bus tikrinami penkiolika krepšininkų. Liepos 15 – yra oficialio mūsų stovyklos pradžia. Pirmiausia turi pailsėti ne tik kūnas, bet ir galva.

Teko pakoreguoti stovyklų planą. Reikia į viską žiūrėti lanksčiai. Krepšininkai patys žino, kiek jiems reikia laiko pailsėti ir pasirengti. Žaidėjų profesionalumu neabejoju, nes visi nori žaisti ir padėti rinktinei.

Penkiolikta dieną turėtų suvažiuoti visi žaidėjai. Bet su kai kuriais žaidėjais dar kalbamės. Su Ramūnu jau šnekėjome ir sutarėme viską aptarti dar per medicininį patikrinimą. Jasikevičius jau rengiasi JAV su treneriu priežiūra.

Varžovų analize užsiima Donaldas Kairys. Jau turiu 59 klipus apie įvairius varžovus. Visos komandos surenka pačius geriausius krepšininkus. Atsisako galbūt po vieną žaidėją, nes visi kovoja dėl kelialapių į olimpines žaidynes.

Apie darbų paskirstymą nešnekėjome, nes bendrausime partnerystės principu. Savo asistentu nelaikau pavaldiniais. Robertas gal daugiau dirbs individualiai. Donaldas yra taip pat sukaupęs nemažai žinių. Mūsų minusas yra tai, kad mes debiutuojame vyrų krepšinyje, bet visi kažkada turi debiutuoti. Be to, piemenys nesame. O apskritai treneris yra kaip smuikas, tuo jis geresnis, kuo ilgiau juo grojama.

Negalime dirbtinai jauninti komandos – turime daug patyrusių krepšininkų, kurie labai gerai vertinami Europoje. Pradėkime nuo nulio. Šiemet pasirengimo sąlygos tikrai turėtų būti geros.

R.Kurtinaitis: „Norėčiau paprašyti, kad neišiminėtume iš konteksto žodžių. Donnie Nelsoną vertinu iš geriausios pusės. Jis man davė tų žinių, kurių negalėjo duoti treneris Garastas, kai jau buvau brandaus amžiaus. Bet anksčiau jis dalyvavo pasirengimo stovyklose, nes neužimdavo tokių pareigų kaip dabar Dalaso „Mavericks”. Nemanau, kad neturėdamas laiko jis mums galės daug padėti. Nes jis nežinau kaip mes rengiamės ir ką planuojame. Nesakiau, kad Donnas nereikalingas. Netgi Kęstutis Kemzūra neatsisako padėti, nors ir negali atvažiuoti į rinktinę. Dar skambinsiu Donnui ir klausiu, ar jis galės mums padėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.