Seimo komitetas kaltina Vaiko teisių apsaugos kontrolierę „spalvų sutirštinimu” gelbstint Airijos lietuvius

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) kaltina Vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę „spalvų sutirštinimu” gelbstint Airijos lietuvių vaikus.

Birželio pradžioje iš vizito Airijoje grįžusi R.Šalaševičiūtė spaudai paskelbė, kad kai kuriose mokyklose mušamos lietuvės mergaitės, nes yra gražesnės už aires, o pertraukų metu vaikai negali kalbėti lietuviškai – bendravimas ne anglų kalba baudžiamas neskiriant žvaigždučių – elgesio vertinimo balų.

Seimo komiteto pirmininkas Virginijus Domarkas teigia, jog Vaiko teisių apsaugos kontrolierė akivaizdžiai „sutirštino spalvas”, o tai nepadeda spręsti užsienio lietuvių problemų.

„Iš tos situacijos, kuri paaiškėjo, susidarė toks įspūdis, kad pavienės problemos sprendžiamos tarptautiniu lygmeniu. Vietoje to, kad turėjo tiesiog būti susisiekta su atitinkamomis Airijos institucijomis, pirmiausia viskas buvo paskelbta spaudoje”, – BNS penktadienį dėstė V.Domarkas.

Jo teigimu, kontrolierės įvardytos problemos, kylančios Airijos lietuvių vaikams, „buvo tik 3 faktai” ir neatskleidžia jokios tendencijos.

Tuo tarpu R.Šalaševičiūtė teigia, jog jei būtų nukentėjęs nors ir vienas vaikas, ji vis tiek privalėtų inicijuoti tyrimą.

„Man įstatymu yra pavestos vaikų teisių apsaugos funkcijos, todėl, jei man tai atrodo problema, aš turiu pradėti tyrimą”, – BNS aiškino Vaiko teisių apsaugos kontrolierė.

R.Šalaševičiūtė teigia pritarianti, kad „galbūt tokio didelio žiniasklaidos dėmesio ir nereikėjo”, tačiau, jos nuomone, Jungtinės Karalystės bei Airijos žiniasklaidos dėmesys rodo, kad problemos egzistuoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.