Paskutinis norinčių vykti į ekspediciją Sibire išbandymas – žygis Dzūkijos miškuose

Rytoj (birželio 30 d.) Dzūkijos nacionalinio parko teritorijoje prasideda (rengiamas) dvi dienas truksiantis „Misija Sibiras” dalyvių bandomasis žygis, po kurio paaiškės galutinė dalyvių, vyksiančių į ekspediciją Krasnojarske, grupės sudėtis. Iš daugiau nei 600 projekte panorusių dalyvauti žmonių atrinkta 60 jaunuolių, kurie per dvi dienas turės nukeliauti daugiau nei 50 km atstumą. Žygis įvyks esant bet kokioms oro sąlygoms.
„Turiu gal ne visai tradicinį, tarp šiuolaikinio jaunimo įprastą požiūrį į patriotiškumo ir pilietiškumo vertybes, todėl džiaugiuosi, kad anketoje išsakytos mintys liko suprastos. Apsidžiaugiau, kad „Misija Sibiras” atrankos komisija mane pakvietė į bandomąjį žygį. Suprantu, kad liko tik vienas žingsnis iki atsakomybės, kurią turėsiu prisiimti prieš tremtinių gimines, kitus ekspedicijos dalyvius ir save patį.”- sako, vienas iš atrinktųjų dalyvauti bandomajame žygyje, Džiugas Baltrūnas.

Dalyvių atranka vyksta dviem etapais. Iš Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) ir projekto partnerių bei rėmėjų sudaryta komisija įvertinusi gautas anketas atrinko 60 žmonių. Po žygio, komisijos nariai suformuos galutinę ekspedicijos „Misija Sibiras” dalyvių grupę.

Tvarkyti tremtinių kapų į Krasnojarsko kraštą (Manos raj.) jaunuolių vyks rugpjūčio 1-20 dienomis.

Šių metų „Misija Sibiras” dalyvių atrankos komisiją sudaro – 4 Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) atstovai (3 valdybos ir 1 biuro narys), ekspeditorius, Tarptautinės komisijos nacių ir sovietų okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti atstovas, „Lietuvos ryto” ir „MG Baltic” atstovai.

Misija Sibiras – galimybė parodyti patriotiškumą ir pilietiškumą, bei savo pavyzdžiu skatinti bendraamžius domėtis šalies praeitimi, priminti visuomenei laisvės kainą.

Kaip ir praėjusių metų ekspedicijose, pagrindinis dalyvių įsipareigojimas – savo įspūdžius fiksuoti nuotraukose bei dienoraščiuose, o grįžus bendrauti su žiniasklaida ir visais kitais būdais prisidėti prie projekto, skirto patriotiško jaunimo ugdymui viešinimo. Praėjusių metų vasarą LiJOT surengė tris sėkmingas ekspedicijas į Irkutsko, Komijos ir Tomsko sritis, kurių metu jaunimas tvarkė lietuvių kapines, susitiko su ten gyvenančiomis lietuvių bendruomenėmis, pasakojo jiems apie dabartinę Lietuvą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.