Atvyksta garsiausias Norvegijos mergaičių choras

Daugelio tarptautinių konkursų laureatai Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos choras, vadovaujamas Zitos Kariniauskienės, ir Sandefjordo (Norvegija) mergaičių choras, vadovaujamas taip pat lietuvės Vestos Zabulionienės, kviečia klausytojus į gražų draugystės koncertą rytoj, birželio 30 d., 19 val. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Koncertų salėje (Donelaičio g. 4.).

Koncerto metu skambės Broniaus Kutavičiaus oratorija „Pagonių apeigos”, norvegiškos ir lietuviškos dainos.

Vakaro svečiai – daugiau kaip 50 metų gyvuojantis, savo šalyje ir visoje Europoje puikiai žinomas Sandefjordo mergaičių choras. 1956 m. šį kolektyvą subūrė garsus norvegų choro dirigentas Sverre Valen. 1997-1999 chorui vadovavo Jan Helge Toen. Nuo 1999 m. Sandefjordo mergaičių choras priklauso „WFC World Festival Choir” organizacijai, o jam vadovaujanti V. Zabulionienė yra lietuvė, Lietuvos teatro ir muzikos akademijos absolventė, studijavusi choro dirigavimą pas prof. Petrą Bingelį. Chore dainuoja 60 mergaičių nuo 5 iki 22 m. amžiaus.

Sandefjordo mergaičių choras koncertuoja su žymiais Norvegijos atlikėjais, rengia koncertus įvairių švenčių progomis, dalyvauja tarptautiniuose chorų festivaliuose. 2003 m. kolektyvas laimėjo garbės prizą tarptautiniame chorų konkurse Maltoje, 2004 m. tapo tarptautinio konkurso Airijoje laureatu.

Į Lietuvą Sandefjordo mergaičių choras atvyksta antrą kartą. 2001 m. jis dalyvavo M. K. Čiurlionio ir E. Grygo muzikos festivalyje Kaune. Konkursuose bei festivaliuose užsimezgė ir šio kolektyvo draugystė su E. Balsio menų gimnazijos choru.

2005 m. rugsėjo mėnesį E. Balsio menų gimnazijos choras su koncertine programa buvo nuvykęs į Norvegiją, o dabar priima Sandefjordo mergaičių choro atsakomąją viešnagę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.