Žygimanto Augustino paroda ir performansas

Liepos 4 d., trečiadienį, 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro galerijoje (Daržų g. 10/ Bažnyčių g. 4) atidaroma vieno talentingiausių jaunosios kartos portretisto Žygimanto Augustino paroda „Augustinas Klaipėdoje”.

Realistiniu stiliumi kuriančio menininko darbuose atpažįstama tikrovė, joje egzistuojantys dramatiški, ironiški personažai, autoriaus valia pribloškiančiai panašūs į ji patį.

Žygimanto Augustino kūriniai – skrupulinga natūros studija. Tiek piešiniuose, tiek drobėse, tiek ir skaitmeniniuose atspauduose vyrauja portretai bei figūrinės kompozicijos. Daugumoje jų regime vieną ir tą patį – paties autoriaus veidą ir greičiausiai jo paties kūną.

Tapytojai, kaip motyvą rinkęsi patį save, nėra naujiena, bet nėra ir dažnas reiškinys. Savo veidą menininkai naudoja norėdami įamžinti biografinį faktą arba susitapatinę su vaizduojamais subjektais, savęs portretavimą paverčia menine strategija.

Neatsiejamas šios strategijos elementas – ironija. Per ją Ž. Augustinas kalba apie būties amžinybę ir joje egzistuojančių laikinumą. Groteskinis Žygimanto paveikslų „aš” rodo naujo savęs ir aplinkos suvokimo siekį.

Parodos atidarymo metu Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro kiemelyje vyks performatyvaus meno akcija. Trys tapytojai: parodos autorius Žygimantas Augustinas bei klaipėdiečiai Romas Klimavičius ir Edvardas Malinauskas, tapys bei pieš figūras iš natūros.

Personalinė Ž. Augustino tapybos darbų paroda „Augustinas Klaipėdoje” veiks iki liepos 25 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.