K.Prunskienė už ministerijos pinigus pirkosi politinę reklamą sau

Žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė netinkamai naudojo ministerijos ir mokesčių mokėtojų pinigus bei supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus, vienbalsiai nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Visuomenės informavimas apie Žemės ūkio ministerijos veiklą, kuris vykdomas skelbiant politinės reklamos ar ministrės savireklamos požymių turinčius straipsnius, apmokamus valstybės biudžeto lėšomis, nesuderinamas su privalomais viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje reikalavimais, ketvirtadienį pranešė VTEK.

Ar valdančiai koalicijai priklausančių valstiečių liaudininkų lyderė K. Prunskienė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, VTEK ėmėsi nagrinėti gavusi Seimo nario konservatoriaus Jurgio Razmos prašymą.

„Komisijai išreiškiau savo abejones, ar prieš vasarį vykusius savivaldybių tarybų rinkimus regioninėje spaudoje pasirodžiusių publikacijų turinys sutapo su jas finansavusios ŽŪM kaip institucijos interesais. Tai atrodė panašiau į asmeninę K. Prunskienės politinę reklamą, kuri turėjo būti perkama už partijos ar jos pačios pinigus. Džiaugiuosi, kad komisija mano taip pat”, BNS sakė J. Razma.

Kaip už šį nusižengimą atsakys K. Prunskienė tikriausiai nuspręs premjeras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "K.Prunskienė už ministerijos pinigus pirkosi politinę reklamą sau"

  1. zanas

    satrijos bijos paliesti kirkilas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.