Dviejų savo vaikų nužudymu įtariama motina yra pakaltinama, nustatė ekspertai

Dviejų savo mažamečių vaikų nužudymu įtariama Kelmės rajono gyventoja Alma Jonaitienė yra pakaltinama ir galės stoti prieš teismą bei atsakyti už savo veiksmus.

Šiaulių apygardos prokuratūra ketvirtadienį pranešė gavusi teismo medicinos psichiatrinės ekspertizės išvadą, kurioje teigiama, kad 34 metų A.Jonaitienė pripažinta pakaltinama, galinčia suvokti savo veiksmus ir dalyvauti atliekant ikiteisminį tyrimą.

Itin sunkiu nusikaltimu kaltinamos Kelmės rajono gyventojos sveikatos būklę ištyrė

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos ekspertinio skyriaus ekspertai.

Birželio viduryje įtariamoji iš medicinos įstaigos Utenoje buvo pervežta į Šiaulių tardymo izoliatorių, kur laikomi suimti ir teismo laukiantys asmenys.

Medikai tyrė, ar nusikaltimo metu A.Jonaitienė galėjo suvokti ir valdyti savo veiksmus nusikaltimo metu, ar ji neserga psichikos liga, ar stabili jos psichika buvo anksčiau, ar jai reikalingas gydymas psichiatrijos ligoninėje.

Kelmės rajono gyventojai pareikštas įtarimas dėl to, kad kovo 20 dieną Petrališkės kaime ji pasmaugė du savo vaikus – 8 metų Tomą ir 12 metų Mantą. Moteris prisipažino kalta, davė parodymus įvykio vietoje.

Už tyčinį dviejų vaikų nužudymą gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Balandžio 26 dieną Šiaulių miesto apylinkės teismas patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams pratęsė savo vaikų nužudymu įtariamos motinos suėmimo terminą.

Patenkindamas prokurorų prašymą, teismas atsižvelgė į tai, kad padarytas labai sunkus nusikaltimas, būdama laisvėje, įtariamoji gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo, gali paveikti liudytojus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.