Kauno Laisvės alėjos atnaujinimo darbai bus pradedami nuo šviestuvų ir suoliukų

Kompleksinius Kauno Laisvės alėjos atnaujinimo darbus ketinama pradėti nuo suoliukų ir šviestuvų.

Laisvės alėjos apšvietimo atnaujinimo klausimą svarstė trečiadienį posėdžiavusi Kauno tarybos kolegija. Skaičiuojama, jog pakeisti šiuo metu alėjoje esančius daugiau nei 234 avarinės būklės šviestuvus kainuotų apie 1,5 mln. litų.

Dar 2004 metais Kauno valdžiai buvo siūlomi itališki, dviejų padėčių šviestuvai, tačiau šį pasiūlymą miesto taryba atmetė, nes kai kuriems tarybos nariams kilo abejonių dėl šviestuvų dizaino tinkamumo.

Posėdyje trečiadienį Kauno savivaldybės Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudiškauskienė teigė, jog Laisvės alėjos atnaujinimo darbai pradedami ne nuo to galo.

„Pirmiausia reikia parengti vieningą Laisvės alėjos sutvarkymo koncepciją ir tik tada būtų užtikrintas toks dalykas, kad ir šviestuvai, ir visi kiti dalykai esantys šioje alėjoje išlaikytų vieningą architektūrinę visumą”, – sakė E.Gudišauskienė.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigia, jog atnaujinti visą Laisvės alėją prireiks 3- 4 metų.

„Mums jau dirbusiems praėjusioje kadencijoje, kyla nerimas, kai taip ilgai ruošiamos įvairios koncepcijos ir siūloma dar keliems metams nukelti į priekį Laisvės alėjos kompleksinį atnaujinimą. Dėl to man ir kolegoms kilo mintis, kad reikia imtis tų neatidėliotinų darbų ir tai ką galima padaryti savo jėgomis – pradėti daryti” – sakė A.Kupčinskas.

Kauno tarybos kolegijos nariams vis dėlto pavyko susitarti, jog senieji šviestuvai bus keičiami nelaukiant kol prasidės kompleksiniai Laisvės alėjos atnaujinimo darbai, o tam, kad naujieji šviestuvai tiktų prie bendros alėjos atnaujinimo koncepcijos, jų dizainas bus derinamas su specialistais.

„Mes turime projektą, turime parengtą architekto Šarūno Kiaunės studiją ir manau, kad dar karta peržiūrėję kartu su visos koncepcijos autoriumi, būtent Š.Kiaunės projektavimo biuru, mes galėsime pradėti parinkti ir pirkti šviestuvus jau rugpjūčio pabaigoje” – sakė Kauno savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėjas Saulius Lukošius.

Specialistai žada, jog didžioji dalis naujų šviestuvų bus sumontuota iki lapkričio pabaigos.

Be šviestuvų, šiemet dar ketinama atnaujinti ir 135 Laisvės alėjoje esančius suoliukus. Skaičiuojama, jog šie darbai kainuos apie 135 tūkstančius litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.