Kauno tarybai žadama pateikti Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas dėl sporto arenos

Ketvirtadienį Kauno tarybai ketinama pateikti Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžio medžiagą, kurioje pateikiamos išvados apie ketinamą pasirašyti Nemuno saloje iškilsiančių sporto rūmų statybos koncesijos sutartį su prancūzų bendrove „Bouygues Batiment International” (BBI).

Praėjusią savaitę kilo įtarimų, kad prancūzams nepalankių išvadų paskelbimas galėjo būti vilkinamas.

Kauno savivaldybė Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas gavo praėjusį ketvirtadienį. Tačiau tos pačios dienos vakarą miesto tarybos posėdyje svarstant derybų dėl arenos klausimą, apie išvadas neužsiminta.

Politikai buvo raginami suteikti įgaliojimus Kauno derybininkams sumokėti mokestį arenos techniniam projektui parengti.

Šios aplinkybės Antikorupcijos komisijos nariams sukėlė įtarimų, kad bandoma skubinti derybų eigą, o prancūzų bendrovei nepalankias išvadas nutylėti.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas žiniasklaidai sakė komisijos išvadas gavęs tik penktadienį – kitą dieną po miesto tarybos posėdžio.

Komisijos išvadas surašę Seimo nariai nerimauja, jog planuojama koncesijos sutartis gali pakenkti ne tik Kauno, bet ir visos valstybės interesams.

Kaip Eltai teigė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Rimantas Dagys, nors Kauno tarybos nariai su mūsų išvadomis bus supažindinti pavėluotai, tačiau gerai, kad pagaliau jas sužinos.

Tačiau Kauno meras A. Kupčinskas komisijos išvadas vertina skeptiškai. „Kai kurie komisijos teiginiai paremti pasenusia informacija, kai prancūzai už areną reikalavo gerokai didesnės sumos, nei numatoma Koncesijos įstatyme. Kaip žinoma, mes tą sumą sumažinome iki 200 mln. litų”, – sakė meras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.