Prižiūrėtojas „auklėjo” policininkus

Vilniuje, geležinkelio stotyje, sulaikytas Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo korpuso viršininkas Francišekas Jankovskis. Išgėręs vyriškis esą kabinėjosi prie praeivių, o pabandžiusius jį sutramdyti policininkus iškeikė.

F.Jankovskis LŽ sakė, kad naktį į antradienį apie vidurnaktį stotyje laukė sūnaus. „Nesikabinėjau aš prie žmonių, – LŽ sakė nemažai metų Lukiškėse dirbantis vyras. – Sulaikė už tai, kad buvau išgėręs.” Policininkai tvirtina ką kita. Protokoluose užfiksuota, kad F.Jankovskis įžeidinėjo praeivius. Atvykusius policijos pareigūnus jis esą išplūdęs necenzūriniais žodžiais. Sulaikomas priešinosi. Vėliau atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį, todėl buvo nuvežtas patikrinti girtumo. Medikai jam nustatė vidutinį girtumo laipsnį. Vilniaus transporto policijos viršininko pavaduotojas Nėrius Anriušis LŽ sakė, kad keturiasdešimt šešerių metų vyrui gresia dvi bylos: už chuliganizmą bei policijos reikalavimų nevykdymą bei pareigūnų įžeidinėjimą. Už tai teismas jam gali skirti baudas.

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo viršininkas Arvydas Ižička LŽ sakė, kad dėl F.Jankovskio veiksmų bus skirtas tarnybinis patikrinimas. Nušalinti jo nuo tarnybos vadovas neketina. „Nusikaltimo jis nepadarė. Gal ir buvo išgėręs, bet ne tarnybos laiku. Nušalinti neturiu teisės. Kai bus ištirta visa medžiaga, tada ir spręsime”, – sakė A.Ižička. F.Jankovskis šiuo metu nedirba, nes turi ligos lapelį. LŽ jis sakė, kad vakar lankėsi pas gydytoją ir gydymą jau baigė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.