Atgaila valdininkų nuo bausmės neišgelbės

Praėjusios Joninės ilgam įsimins Klaipėdos miesto vyriausiajam architektui Almantui Mureikai ir Melnragės bei Girulių seniūnei Vandai Dorčienei.

Abu dar nė švenčių nesulaukusius valdininkus parklupdė svaigalai. Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus, nors abu tarnautojai savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai atgailauja, bausmės išvengti jiems esą nepavyks.

Vakar „Vakarų ekspresas” jau rašė, kad ketvirtadienį, apie 20 valandą, policijos pareigūnai gavo pranešimą, esą senamiestyje automobiliu „Toyota Avensis” važinėja galimai neblaivus vairuotojas. Atvykus patruliams, Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo automobilis jau buvo kliudęs ir nestipriai apgadinęs kitą mašiną. A. Mureikai buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,54 promilės. Valdininkui surašytas protokolas ne tik už tai, kad vairavo neblaivus, bet ir dėl bandymo pabėgti iš įvykio vietos.

Penktadienį nemalonumai užgriuvo ir V. Dorčienę. Apie tai, kad seniūnė darbo vietoje pasirodė išgėrusi, Savivaldybės administracijai telefonu pranešė anonimas.

„Labai gailiuosi, kad taip atsitiko, ir visų atsiprašau”, – užvakar „Vakarų ekspresui” sakė A. Mureika.

Savo kaltės neneigė ir V. Dorčienė. „Nesu geros sveikatos, vartoju stiprius vaistus, tad alkoholiu nepiktnaudžiauju. Vis dėlto tądien pakviesta papietauti tikrai išgėriau 50 gramų baltosios. Vos spėjau sugrįžti, – skambutis iš Savivaldybės. Skambino mano viršininkė Daiva Paulauskienė – liepė kuo skubiau atvažiuoti. Smarkiai mane barė”, – neslėpė V. Dorčienė.

Po tokios pylos, sakė seniūnė, net spaudimas pakilęs. „Medikai siūlė į ligoninę gultis, bet aš atsisakiau. Savo kaltę visiškai pripažįstu. Kaip Savivaldybė nuspręs, taip ir bus”, – sakė V. Dorčienė.

Pasak A. Každailevičiaus, dėl V. Dorčienės elgesio dar tą pačią dieną buvo surašytas protokolas. Kokia nuobaudą skirti seniūnei, spręs nuolat veikianti Savivaldybės administracijos komisija. „Tai gali būti įspėjimas, papeikimas arba griežtas papeikimas. Pati sunkiausia bausmė – atleidimas iš einamų pareigų”, – vardijo Savivaldybės administracijos direktorius.

Kokia nuobauda bus skirta V. Dorčienei, A. Každailevičius teigė negalįs prognozuoti. „Kai tik komisija priims sprendimą, iškart visus informuosime”, – patikino A. Každailevičius.

Dėl A. Mureikos prasižengimo Savivaldybės administracija jokio oficialaus pranešimo dar negavo. „Kol kas žinom tik tiek, kiek parašė spauda, – sakė A. Každailevičius. – Jei pranešimo negausim – o taip gali būti, – patys rašysime užklausimą.”

Pasak A. Každailevičiaus, kadangi valdininkas nusižengė po darbo valandų, vairuodamas nuosavą transporto priemonę, jo elgesį svarstyti greičiausiai bus patikėta vadinamajai Etikos komisijai.

Šios komisijos sudėtį bei įstatus turėtų patvirtinti šį ketvirtadienį posėdžiausianti Klaipėdos miesto taryba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.