Nuo liepos pradžios išduodamos kelių naudotojų mokestį patvirtinančios vinjetės

Lietuvoje nuo liepos 1 dienos įsigalios nauja kelių naudotojo mokesčio mokėjimo tvarka – sumokėjus mokestį bus išduodamas mokesčio sumokėjimą patvirtinantis dokumentas – vinjetė.

Pasak Susisiekimo ministerijos pranešimo, vinjetė – vieno lapo dokumentas, susidedantis iš dviejų dalių. Pagrindinės dalies centre yra Lietuvos valstybės kontūrai. Vinjetė turės apsaugos elementus, seriją ir numerį. Kitoje vinjetės pusėje pateikta instrukcija lietuvių bei anglų kalbomis.

Lietuvoje nuo liepos mėnesio pradžios transporto priemonių savininkai ar valdytojai vinjetes, patvirtinančias sumokėtą mokestį, galės įsigyti ne tik bankuose, bet ir degalinėse bei kitose vietose, pažymėtose specialiais ženklais. Prieš įvažiuodami į apmokestintą kelią jie privalės priklijuoti vinjetės pagrindinę dalį ant transporto priemonės priekinio stiklo.

Lietuvoje ir užsienio šalyse įregistruotų transporto priemonių savininkai ar valdytojai už važiavimą Lietuvos aukščiausios kategorijos keliais turės sumokėti naudotojo mokestį. Toks mokestis įteisintas ir daugelyje Europos Sąjungos šalių.

Naudotojo mokestis netaikomas, jei apmokama kelio dalis naudojama kaip apylanka, kuri pažymėta specialiais ženklais, taip pat kertant apmokamą kelią, žemės ūkio veiklos subjektams, kai jie važiuoja iki savo dirbamo lauko ir grįžta iš jo. Taip pat numatyti atvejai, kada vinjetes bus galima pakeisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.