Nemenčinėje žiauriai nužudyta mergina

Vilniaus rajone, Nemenčinėje, rasta žiauriai nužudyta paauglė. Du įtariamuosius Vilniaus miesto gyventojus sulaikė policija. Vakar jie buvo apklausti. Policija ir prokuratūra įvykio nekomentuoja.

Šešiolikmetė J.S. buvo nužudyta sekmadienio vakarą. Ją miško laukymėje, netoli Nemenčios upelio, rado tuščius butelius pakrantėje rinkęs benamis. Vyras nubėgo kraupios žinios pranešti pas netoli gyvenančius žmones. Šie iškvietė policiją. Manoma, kad mergina buvo nužudyta vos keliolika minučių iki aptinkant jos kūną. Kai į nusikaltimo vietą atvyko pareigūnai, nužudytosios kūnas dar tebebuvo šiltas. Pradiniais duomenimis, paauglė mirė nuo sumušimų. Jai smarkiai sudaužyta galva ir krūtinė. Ekspertų teigimu, mirties priežastis – smūgiai į galvą. Nepatvirtintais duomenimis, nusikaltimo įrankis nebuvo rastas. Versija, kad mergina mušta kumščiais, neatmetama, tačiau esą mažai tikėtina. Įtariamųjų ir daiktinių įrodymų paieškoms buvo pasitelktas tarnybinis šuo. Ekspertai įvykio vietoje dirbo apie trejetą valandų. Vakar į Nemenčinę taip pat buvo išvykusi pareigūnų grupė.

Mergina gyveno apie septynetą kilometrų nuo nusikaltimo vietos. Bandoma išsiaiškinti, kas ją atviliojo į nuošalią miško vietą. Į laukymę nėra paprasta nusigauti. Jos link veda tik keli siauri keliukai. Vietos gyventojų teigimu, šioje miško laukymėje buvo prekiaujama narkotikais. Kvaišalus čia esą atveždavo iš Vilniaus atvykę vaikinai. Bent taip sako vietiniai. Pareigūnai netrukus sulaikė du jaunuolius. 21 ir 22 metų vilniečiai uždaryti į areštinę. Šiandien greičiausiai bus prašoma teismo leidimo juos suimti. Nepatvirtintais duomenimis, vienas jų – buvęs nužudytos merginos draugas. Policijos ir prokuratūros pareigūnai apie įvykį kalbėti nenori. Nusikaltimo vietoje buvusi Vilniaus rajono prokuratūros vadovė Galina Plotnikova žurnalistams sakė nieko nekalbėsianti. Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Mečislovas Poplavskis irgi buvo labai nekalbus. „Dar nieko negaliu pasakyti. Aš pats įvykio vietoje nebuvau. Kol kas sulaikytieji apklausiami. Vyksta ikiteisminis tyrimas. Gal bus ir daugiau įtariamųjų”, – LŽ pasakė M.Poplavskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.