Gelbėtojams išgelbėti pavyko ne visus poilsiautojus

Per ilgąjį savaitgalį Baltijos jūra pasiglemžė pirmąją savo auką – netoli Šventosios nuskendo su tėvais poilsiavusi 17 metų mergina.

Poilsio dienomis darbo netrūko visiems pajūrio gelbėtojams. Jiems iš vandens teko traukti ir suaugusiuosius, ir be tėvų priežiūros paliktus vaikus. Nerami jūra, didelės bangos bei nedrausmingi poilsiautojai apsunkino gelbėtojų darbą.

Šeštadienį, apie 22 val., netoli Šventosios, prie Ošupio tako, ne paplūdimio teritorijoje nuskendo 17 metų mergina, su tėvais atvykusi iš Kauno.

Klaipėdoje, I Melnragėje, šeštadienio dieną, apie 15 val., srovė į jūrą pradėjo nešti su draugu besimaudžiusį būsimą ketvirtoką. Pastebėję nuo kranto tolstantį vaiką, jo gelbėti puolė trys gelbėtojai.

Dėl didelio bangavimo, kuris tądien siekė 4 balus, neužteko gelbėjimui skirtos virvės, tad teko kviestis vandens motociklą iš II Melnragės.

Laukiant, kol priplauks vandens motociklas, vaikas kartu su gelbėtojais vandenyje išbuvo pusvalandį. Tądien vandens temperatūra tesiekė 13 laipsnių.

Kaip pasakojo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos atstovas Aleksandras Mefiodas, ištraukus į krantą sušalusį vaiką, teko kviestis ir policijos pareigūnus, kad šie surastų tėvus. Mat nepilnametis į paplūdimį buvo atvežtas tėvų ir paliktas.

„Skenduolis” gėrė alų

Šeštadienio vakarą, apie 19 val., tarp Šventosios centrinės gelbėjimo stoties ir molo, 70-80 metrų nuo kranto, skendo su sūnumi poilsiavęs vyras.

Kol įvykį pastebėję gelbėtojai nubėgo iki nelaimės vietos, vyras jau siekė kojomis dugną, tad rimtesnės pagalbos jam neprireikė. Medikų bei kitokios pagalbos vyras atsisakė.

Palangos gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Vigelis spėjo, kad vyras galėjo pradėti skęsti dėl apgaulingo toje vietoje kranto.

Šventojoje gelbėtojams teko ieškoti pasiklydusio šešiamečio vaiko tetos, o palangiškiai sulaukė poros klaidingų pranešimų apie galimai nuskendusius poilsiautojus.

Sekmadienį dvi merginos iš Vilniaus pasigedo maudytis išėjusio draugo. Kaip vėliau paaiškėjo, vaikinas tiesiog grįžo į krantą toliau nuo tos vietos, kur buvo įsikūrusi kompanija, ir nuėjo į barą gerti alaus. Sekmadienį dėl neva nuskendusio sūnaus buvo išsigandusi mama, tačiau šis po pusvalandžio maudynių grįžo.

Gelbėtojus apkaltino muštynėmis

Juodkrantėje gelbėtojai tapo incidento tarp poilsiautojų ir skendusiųjų draugų liudytojais ir kone kaltininkais.

Šeštadienio vakarą, apvirtus valčiai, audringoje jūroje atsidūrė keturi joje buvę vyrai. Į įvykio vietą skubančius gelbėtojus pasivijo automobiliu važiavę skęstančiųjų draugai bei pasiūlę juos nuvežti.

Konfliktas, o vėliau ir peštynės kilo kai pėsčiųjų taku paplūdimio link ėję poilsiautojai neiškart pasitraukė. Automobiliu važiavę valtyje apvirtusiųjų draugai svaidėsi necenzūriniais žodžiais bei piktinosi, kam praeiviai nesitraukia iš kelio, o šie – kad važiuojama pėsčiųjų taku.

Neringos gelbėjimo stočių viršininkas Gintaras Kuprys teigė, kad Juodkrantės gelbėtojai vyko į nelaimės vietą, tačiau į konfliktą nesivėlė. Tačiau kol šie iš vandens traukė vyrukus, jų draugai su poilsiautojais spėjo susimušti.

G. Kupriui vėliau teko įrodinėti, kad poilsiautojus užsipuolė ne jo darbuotojai.

Šeštadienį Pervalkos gelbėtojams taip pat teko gelbėti skendusį vyrą, o kelias dienas prieš tai Nidos gelbėtojai iš vandens traukė vokietį. Tai šiemet buvo antrasis užsienio turistas iš Vokietijos, kuriam prireikė gelbėtojų pagalbos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.