Praturtino lituanistinę biblioteką

Lituanistinę biblioteką praturtino du nauji leidiniai, prie kurių atsiradimo prisidėjo ir Klaipėdos universiteto mokslininkai.

Su nuotraukomis bei žemėlapiais 216 puslapių apimties leidinys „Vakarų žemaičiai”, taip pat kompaktinė plokštelė su garso įrašais yra skirta bendrojo lavinimo ir aukštosioms mokykloms.

Šią mokomąją knygą drauge su Lietuvių kalbos instituto darbuotojomis Asta Leskauskaite ir Vilija Saliene sudarė Klaipėdos universiteto docentas Jonas Bukantis.

„Medžiagos rinkimas ir leidinio parengimas – tai kelerių metų darbo rezultatas”, – dienraščiui sakė J.Bukantis, prisidėjęs ir prie kitos naujos knygos atsiradimo.

Tai – Klaipėdos krašto dainininkės Anos Mažeivos 1979-1980 metais įdainuotų tekstų ir melodijų rinkinys bei kompaktinė plokštelė „Eit mergeli pajūriais”.

„Šią dainininkę prisimenu kaip šviesią ir mielą asmenybę. Šiemet jai būtų sukakę šimtas metų”, – sakė J.Bukantis, dainų rinkinį parengęs drauge su Klaipėdos universiteto docente Lina Petrošiene.

Šis leidinys, prie kurio leidybos prisidėjo ir uostamiesčio Etnokultūros centras, pasitarnaus ne vien Mažosios Lietuvos kultūra, folkloru besidomintiems žmonėms. J.Bukantis naująjį leidinį vertina kaip autentišką lietuvininkų etninės tapatybės ženklą ir viliasi, kad jis pristabdys lietuvininkų nykimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.