Dvi aukos

Joninių savaitgalį paženklino tragedijos vandenyje.

Palangoje nuskendo mergina, o Klaipėdoje iš marių ištrauktas pusamžio vyro lavonas.

Tragedija Palangoje ties paplūdimiu už Ošupio tako įvyko šeštadienį vėlai vakare – nuskendo 1990 metais gimusi poilsiautoja iš Kauno.

Tai pirmoji tokia skaudi nelaimė šiemet kurorte.

Palangos gelbėtojus pranešimas apie skęstančią merginą pasiekė apie 22 valandą. Į nurodytą vietą jie išskubėjo vandens motociklu ir keturračiu.

Poilsiautojos paieškos užtruko trumpai – vos po kelių minučių kaunietės kūnas buvo pastebėtas maždaug 4 metrų atstumu nuo kranto.

Mergina nerodė jokių gyvybės ženklų. Gelbėtojų pastangos ją gaivinti buvo bevaisės. Į paplūdimį atvykę medikai konstatavo kaunietės mirtį.

Gelbėtojų teigimu, panelei maudantis jos šeimos nariai sėdėjo ant kranto. Pastebėjęs, jog duktė ėmė tolti, o galiausiai dingo iš akiračio, kaunietės tėvas ir pats bandė jos ieškoti.

Jūra buvo nerami – bangavimas tą vakarą siekė apie 4 balus.

Šeštadienį po pietų į paplūdimį skubėjo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Jie Smiltynėje iš marių ištraukė maždaug 50 metų barzdoto vyro kūną. Vyro asmenybė kol kas nenustatyta. Ant lavono išorinių smurto žymių nepastebėta, todėl manoma, kad jis nuskendo.

Visą šventinį savaitgalį Klaipėdos ir kurorto paplūdimiuose knibždėte knibždėjo žmonių. Gelbėtojai neslėpė, jog dienos buvo įtemptos – daugybė vaikų krykštavo vandenyje be tėvų priežiūros, maudytis veržėsi įkaušusios kompanijos.

Poilsiautojų gyvybes saugantys gelbėtojai pyko, kad žmonės yra labai neatsargūs, puola į banguotą jūrą, leidžia vaikams maudytis be priežiūros.

Trys žmonės Palangoje buvo išgelbėti šeštadienį, vienas vos nenuskendo sekmadienį Šventojoje.

Vakar skendo 27-erių metų vyras ir jūroje ties Smiltyne. Greitosios medicinos pagalbos brigada skenduolį nugabeno į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.