Chabarovsko bankas „Dalkombank” pervedė JAV reikalavimu įšaldytas lėšas į Šiaurės Korėją

Problema, susijusi su įšaldytų lėšų pervedimu iš Makao „Delta Asia” banko į Šiaurės Korėją, visiškai išspręsta, pranešė BBC. Pirmadienį Chabarovsko bankas „Dalkombank” pervedė šias lėšas į Šiaurės Korėjos užsienio prekybos banką, teigiama Rusijos banko interneto portale.

Pchenjanas buvo atsisakęs sustabdyti branduolinę programą, kol nesusigrąžins savo užšaldytų lėšų. Šiaurės Korėjai priklausantys 25 milijonai JAV dolerių JAV, apkaltinusių Pchenjaną pinigų plovimu ir padirbtų dolerių platinimu, reikalavimu prieš pusantrų metų buvo įšaldyti viename Makao bankų. Šios lėšos buvo pervestos į „Dalkombank” tarpininkaujant JAV federaliniam rezervų bei Rusijos centriniam bankams.

„Dalkombank” tikisi, kad pinigų pervedimas paskatins spartesnį Šiaurės Korėjos branduolinės programos nutraukimą, įtampos Korėjos pusiasalyje sumažinimą bei Pchenjano bendradarbiavimo su pasaulio bendruomene stiprinimą.

Šešiašalio dialogo, kuriame dalyvauja Pietų ir Šiaurės Korėjos, Rusija, Kinija, JAV bei Japonija, šalys susitarė, kad Pchenjanas sustabdys Jonbeno atominio reaktoriaus veiklą per 60 dienų. Mainais už tai, nutraukiamos JAV finansinės sankcijos Šiaurės Korėjai ir šaliai suteikiama ekonominė bei energetinė pagalba. Tačiau iškilo problemų su Šiaurės Korėjos lėšų pervedimu iš anksčiau užšaldytų sąskaitų Makao „Delta Asia” banke. Šį klausimą pavykus išspręsti tarpininkaujant Rusijai, Šiaurės Korėja pakvietė atvykti Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ekspertus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.