Šiaurės Korėja gavo lėšas ir gali įgyvendinti susitarimą dėl nusiginklavimo

Šiaurės Korėjos oficialioji žiniasklaida pirmadienį pranešė, kad įšaldytų lėšų klausimas, dėl kurio mėnesius nebuvo galima rasti išeities iš susidariusios aklavietės, jau išspręstas ir kad Pchenjanas pradės įgyvendinti vasario susitarimą dėl nusiginklavimo.
Pirmasis žingsnis būtų antradienį Pchenjane surengti diskusijas su Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) pareigūnais dėl korėjiečių branduolinių objektų uždarymo, sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas, kurį citavo Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA.

Anksčiau vienas Rusijos bankas paskelbė, kad pirmadienį baigė pervesti 25 mln. dolerių (64 mln. litų) Šiaurės Korėjai, kurie yra susitarimo branduoliniu klausimu dalis ir kurie buvo įšaldyti viename Makao banke.

„Birželio 25-ąją lėšos buvo pervestos Korėjos Demokratinės Respublikos užsienio prekybos bankui. Todėl lėšų pervedimo problema išspręsta”, – skelbiama Rusijos Tolimuosiuose Rytuose įsikūrusio banko „Dalkombank” interneto svetainėje.

TATENA vyriausiasis inspektorius Olli Heinonenas (Olis Heinonenas) pakeliui į Šiaurės Korėją, kuri tikisi suorganizuoti TATENA grupės grįžimą stebėti reaktoriaus uždarymo, pirmadienį atvyko į Kiniją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.